Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Sunday, December 23, 2012

ELite memori zaman kanak-kanakku.

Sedih la plak bila buat entry ni...huhuhuhu korang seriously I rindu boyband and girlband dulu-dulu..ntah korang tau ka tidak..kenal tak ELITE dan KRU?? KRU comfirm2 korang kenal sebab sampai sekarang masih hot malah sukses beb..Tapi Elite korang taw? Walaupun waktu tu I masih kecil but minat kot kat mereka ni sebab akak aku wah bukan main lagi selalu nyanyi lagu mereka macam "Tamparan Wanita" "Manisnya Senyumanmu" d byk lagi...kalah kpop beb.jangan-jangan wonder girls tiru feminin, elite, restu..heheheh hard die fan kpop jangan marah sebab I pun suka kpop.. nak tengok tak video? cuba cari kat youtube..heheheh *rindu Elite^^!
#sambil dgr lagu mereka taip entry ni#
eh ada lagi..ingat tak 4U2C yang nyanyi Fiona tu..kekekeke
Restu plak korang taw?? Feminin mesti tak taw juga ni..
Nak time machine jadi budak2 plak sambil nyanyi lagu dulu2..

Paling suka lagu "oh la la la", "Gerenti Beres", "terhangat di pasaran" dll..

oh jejaka Fiona 
Guys jom support VIP n MAX247 plak* hehehehe


Assalamualaikum^^!





Friday, December 21, 2012

Cari sponsor?

Hi guys,

End year ni memang banyak giler yang buat segment kan..G.A, up followers, up traffic and blablablalala..Tak lupa juga ada yang sibuk cari sponsor..hah baca tak title kat atas tu?
Saya dengan besar hati nak bagi tajaan kat korang yang nak buat segment ni tapi bukan bagi free, kena ada usaha nak dapat sponsor la kan..korang nak tak sponsorship untuk segment korang tahun depan? kalau nak baca syarat kat bawah ni, kalau tak nak its okay^^!

* Warganegara Malaysia dan Blogger

Step by step:

  1. Follow blog ni
  2. Like fanpage kat tepi tu
  3. Follow twitter Wilma Shana
  4. Buat proposal dengan entry bertajuk "Nama segment, sponsor by W&S"<-- taklah susah mana pun...cuma perlu buat entry tentang segment yang korang bakal lancarkan n pastikan ada banner segment korang k, target bilangan peserta, Tarikh buka & tamat... highlight kuning tu terpulang kat korang nak namakan segment korang apa pun.
  5. Drop link entry korang kat comment bawah ni. hanya inbox ke fanpage saya
*Barangan dan hadiah tajaan bergantung kepada saya nak bagi apa and berapa k. Semua ni tengok pada kesesuaian yang ada pada segment anda. 
*Hanya segment-segment yang terpilih akan ditaja.
*Penghantaran proposal limit seorang satu.
*Tarikh tamat penghantaran proposal 25/1/2012.
*If segment anda terpilih, korang bebas nak dapatkan sponsor lain..tak terikat k. Saya bukan nak sponsor 100% segment anda, macam saya tulis kat atas, bergantung pada saya nak bagi apa dan berapa sebagai penaja.
*Segment anda hot and chill, saya bagi banyak sikit tajaan.
*Saya amat berbesar hati menaja blogger yang 1st time buat segment g.a, up followers n blalalalala.....^^!

Anyeong and Assalamualaikum^^!





Wednesday, December 19, 2012

Never too late


Tetiba kan tajuk entry "never too late" hahah motif sangat.

Hi guys, how's life babe?

               I'm so sorry lama tak blogwalking, blogjoging, blogflying, blogmerangka and blablablala..hahah mengarut la plak kan.. hanya sempat visited beberapa orang jak....ermm 2 minggu lagi exam da, so I'm a bit busy with my studying..huhuhhu really? studying? ok its true, I'm studying. Chau dulu..wish me luck "EXAM" ^^! and hey done follow back you guys yang baru follow me.. Thanks ya^.<!

*with lots of love

Peace yo and Assalamualaikum.

Friday, December 14, 2012

Between love and family? When family didn't bless your relationship.


Relationship that did not get bless from parents truly the tough thing. Its ruin your relationship and you only have two choice either to stay or move on? Usually parents didn't bless your relationship with someone often because of different standards of living, education, appearance and so on.

When the family began to show their displeasure against your lover, they willing do anything to ruin your relationship and even small issue between you and your partner developed into a big issue. They willing to marry you with other person that they more like to be their son/daughter in law. This situation certainly bring adverse impacts on your love world.

More Ironically, when both side didn't agree with your relationship and trying harder to separate you and your partner. For them it seem like love simply doesn't  sufficient for couple to move to the next stage- marriage. In this moment, moral support from your friends very important if you want your relationship to be everlasting.

This situation could actually happen to anyone, and often it happen because of different education standard, wealth, culture and religion. Its can be one side that didn't agree with your relationship and it tough when both side didn't agree. People used to tell that parents choice is the best for their children but in this cases sometimes we wish our parents be more understanding.

The decision made by you and your partner. Especially if you're daring plan to continue the relationship. Do not be desperate or burdensome partner by putting it in between two options. You have to support each other. Do tell your partner that you proud with him/her because still with you fighting for your love. Give your partner positive words.

The best way is to resolve the problem as quickly as possible. If you already decided to get married, it's time your families need to know more about their candidates in-law. But for a families who are concerned about the position, its difficult to ask them to accept you as you are yourself.

What to do ya? I guess you have to hide your childish attitude. Show your parents that you are mature enough to make decision about your life if you are 21 and above.

Explain to family wisely about your partner good side. Let your family know that you have someone in your heart and ask them to accept your partner because there are no perfect person in this world. Persuade your family and same goes to your partner. So, let them know who you really far. In this case, your patience is very demanded.

If you and your lover have much courage and confidence, looking for people who sympathize with you and is known by his family. With help from this person probably could help melt your his family hearts. As young people, you are free to love each other, enjoy the beauty of the flowers of love and do not give up the thought that is not really. But when it is determined to get married then make sure you both have the consent of both the families, because marriage that is not blessed family often hit by unexpected storm.

"Although in my heart, there is only you, but love is not everything"

We can not sacrifice everything just because of love. Learn to accept the fact, if you already fight for your love but still not get the blessings. Believe me there are still other love for you. Do pray to Allah and do solat istikharah.
                             

*Advice for myself and people who have the same problem.

Tuesday, December 11, 2012

Wanita & Perkahwinan Zaman Jahiliah

Hey, ada yang da kahwin or merancang untuk kahwin?
okay soalan yang tak ada kena mengena dengan isu yang aku nak ceritakan..hehehehe
Korang perasan tak zaman sekarang ni macam mundur balik pada zaman Jahiliah..nak tau kenapa? 
Sebab banyak orang zaman sekarang yang buat benda-benda ,acam orang Jahiliah buat dulu..
Jom  baca sat..Tapi aku lebih  fokus kepada isu wanita...
Dulu orang zaman Jahiliah sebelum kerasulan Rasulullah SAW, mereka tak ada peraturan hidup yang tetap, semua berdasar hawa nafsu mereka bak kata orang kita sekarang ni "ikut kepala sendiri" kan...
wanita pada zaman tu dipandang sangat rendah nilainya sebab itulah ada yang tanam anak perempuan hidup-hidup..<----zaman sekarang bukan saja baby girl, baby boy pun ada yang buang & bunuh. Wanita pada zaman Jahiliah hak masyarakat oleh itu wanita menjadi memuas nafsu para lelaki. 
Dah macam tu bebas dan sosial sangat, korang rasa ada perkahwinan tak or main serbu saja?

Hah...ada perkahwinan tapi dalam perkahwinan mereka ni tak ada peraturan or rukun or watever macam perkahwinan dalam Islam.. Antaranya perkahwinan zaman Jahiliah:

1.Biasa---> lelaki mendapatkan kebenaran bapa perempuan. Sama macam kita sekarang, jumpa mak bapa awek dulu baru kahwin cuma bezanya kat sini tak ada mahar dan saksi. Walaupun ada bapa perempuan yang minta bayaran pada zaman itu but bayaran itu tidak dikira sebagai mahar.

2. Istibdha---> Isteri yang baru dikahwini dan bersih dari haid akan dihantar kerumah orang-orang bangsawan untuk disetubuhi kerana mempercayai ia akan menghasilkan baka yang baik, bijak, cerdik dan blalalala...Selepasa tu, baru giliran suami yang sebenar.

3. al-mukhafah---> wanita berkahwin dengan ramai lelaki tapi tak lebih sepuluh. Kalau ada anak, dia akan tentukan siapa bapa baby tu.<---macam pelacur

4. al-Bughaya---> bagi wanita kuat nafsu, pasang sejenis bendera di depan rumahnya. Mana-mana lelaki yang mahu boleh datang kepadanya. Apabila mengandung, wanita tu akan bertemu kahin (bomoh) untuk menilik anak siapa yang dikandungkannya?<----pelacur...bohsia

5. mut'ah---> perkahwinan sementara yang ditetapkan jangka masanya selama mana yang mereka persetujui. Mazhab Syiah anggap ini sah walhal Islam mengharamkannya. Hadis Rasulullah bermaksud:
"Wahai manusia! Saya telah pernah mengizikan kamu kahwin muta'ah. Tetapi sekarang ketahuilah bahawa Allah telah mengharamkan sampai hari kiamat.  <---pernah dengar tak kawin kontrak??

6. Muhallil---> lelaki yang telah menalak tiga isterinya berkahwin dengan lelaki lain. Selepas itu, diceraikan oleh suami barunya untuk membolehkannya berkahwin dengan suami pertamanya. Hadis Rasulullah bermaksud: " Allah melaknat muhallil dan mehallalnya(bekas suami yang menyuruh orang menjadi muhallahnya"
Dalam bahasa mudah zaman sekarang adalah kawin "Cina Buta".<----sebab yang kahwin dengan bekas isteri itu cina yang buta. hahahaha(gurau) Aku sendiri tak tahu kenapa dinamakan cina buta.

7. Syighar---> pertukaran antara dua prang wali terhadap wanita jagaan masing-masing. Contoh, si A mengkahwinkan wanita jagaannya kepada si B dengan syarat si B mengkahwinkan wanita jagaannya kepada si A.

"Apabila engkau melihat sesuatu yang buruk periksalah pasti datangnya dari wanita' (syair arab Jahiliah)

Betapa rendahnya martabat seorang wanita sehinggakan fungsinya hanya untuk memuaskan nafsu lelaki semata-mata. Bertuahlah wanita zaman sekarang yang tidak lagi dipandang begitu hina seperti pada zaman Jahiliah tetapi sangat sedih bila ada juga wanita yang merendahkan martabat diri sendiri. 

"Disetiap kejayaan seorang lelaki pasti ada seorang wanita dibelakangnya"

Kata-kata yang sering kita dengar pada zaman ini..Hal ini menunjukkan wanita sememangnya mendapat tempat dalam masyarakat dan sudah punya peranan yang besar sehingga boleh membantu para lelaki untuk mencapai kejayaa. Wanita kini sudah tahu akan banyak ilmu dan memainkan peranan dalam pelbagai aspek politik, sosial mahupun ekonomi.

Sebagai wanita Islam, mari kita sama-sama menjaga maruah dan agama kita. Jangan lagi para wanita kini menjadi seperti pada zaman Jahiliah...

sekadar hiasan semata-mata
Assalamualaikum...
                                  



Sunday, November 25, 2012

Kursus Asas Menyelamat bersama JPAM

Hello guys,
Rasa lama plak xbuka and update kat blog ni padahal baru 3 hari 2 malam jer tinggal, hehehehe argh aku rindu sekali dengan blog n korang semua..Opss tak ketinggalan USM kesayangan ku, aku rindu ergg rindu bilik, katil, bantal, selimut blalalalalal~~~ mengarut lebih..
Tak sia-sia 3 hari 2 malam aku join kursus ni under JPAM, memang best giler..dapat belajar banyak benda..jeng jeng jeng.... aku da tau cara nak buat CPR guys..hehehe motif sangat kan??

 Ala bukan tu jak bha, aku pun da pandai makin pandai kawat kaki walaupun da bertahun-tahun aku tinggalkan sejak PLKN tahun 2009..ada lagi, dapat belajar pelbagai jenis kecederaan, medication (see xmasuk medic pun dapat study medication, untunglah aku) tentang kebakaran, usungan, cara ikat tali yang betul.

Ha jangan main-main taw, nak selamatkan orang if teknik salah boleh membawa maut taw.teknik ikat tali kena betul, bawa mangsa kena betul, rawat kecederaan kena betul, nak bagi CPR pun kena ada teknik yang betul, bukan main tekan jer kat dada and bagi hembusan lips to lips..semua ada teknik taw..yang tak ada asas keselamatan tu jangan dok pandai-pandai nak selamatkan mangsa kalau tak taw caranya sebab jurulatih cakap nanti mangsa tu makin parah..huhuhuhu so kena taw la ilmu-ilmu menyelamat ni kalau nak selamatkan mangsa..tak kisahlah mangsa apa, mangsa kebakaran ke, kemalangan ke dll...

Pokoknya best bangat kursus ni, dapat study banyak benda baru and dapat ramai kawan^^! Peace guys, t aku cerita lagi, penat sesangat maklumlah baru sampai bilik terus update blog. Sekarang nak rehat dulu.. btw bagi yg tinggal jejak tu, aku da follow^^!



Assalamualaikum^^!

Friday, November 23, 2012

Pergi 3 hari 2 malam.

Selamat menunaikan solat jumaat semua...pstttsss specially budak lelaki, jangan ponteng solat jumaat..

Aku sedikit bimbang, petang ni dalam jam 3 kami akan bertolak mengikut kursus asas menyelamat. Aku bimbang akibat cerita-cerita yang disumbat oleh rakan-rakan ku yang telah join kursus ni semestar lalu. Mereka asyik perli aku jak, tahulah aku ni kinda puteri lilin, sikit berpanas kat matahari, mulalah muka ku berubah kepada sesuatu yang mungkin tidak dapat kamu bayangkan..ahaks da over plak kan..Tapi hakikatnya memang macam tu, tiap kali berpanas mesti meradang muka aku ni. Ingatkah entry aku tentang bola jaring kat UUM tu...erggg aku takut berlaku lagi. Susah payah aku merawat keradangan muka aku ni. Tapi aku mesti buktikan aku akan berjaya lepasi kursus tu. Aku bukan nak sangat tapi ni projek pertama member aku, sebagai seorang sahabat aku mesti sokong dan sertai projek dia. lagipun kursus ni free, kalau orang luar yang datang join kena bayar RM400 tau.. so kenalah ambik peluang yang ada. Diiktiraf pula tu nanti jadi ahli JPAM.

 Persetankanlah, sebab kali ni aku tak akan lupa membawa first aid ku sendiri..terutamanya "calamine lotion" benda ni lah yang mampu menyembuhkan muka aku yang bila teruk berpanas dia akan bengkak n kemerahan..Aku tak tahulah, sensetif sangat da muka aku sejak stay kat semenanjung ni..kali pertama muka aku meradang teruk masa jejalan kat KL. Erggg rasa tak nak ingat moment tu..then UUM aritu..harap-harap da buat preparation ni, muka ku tak lah meradang kali ni. Sebab member aku seorang tu cakap dalam kursus ni ada kawat kaki segala dan aktiviti kat panas-panas, dalam dewan jak bila malam tapi bilik ada penghawa dingin. Apakah sesuatu yang menyeronokkan bilik berhawa dingin? arghh pedulilah, aku perna PLKN setakat kawat kaki tu aku boleh tapi aku takut panas. Kalau dulu aku tak kisah sangat muka naik radang maklumlah tak fikir sangat soal personaliti. Member aku siap perli lagi

"na kuarkanlah semangat PLKN mu tu, ahahahahah, adalah ni balik USM dengan muka yang sunburn lagi"

Rasa nak tumbuk muka dia. tapikan aku lebih baik perna kawat sebab ada member aku ni xpernah kawat, hahaha mesti lucu ni..kalau ada handy cam rasa nak rakam jak nanti. Mana tahu nanti dia kawat macam robot.kakakakakaka...*sakit perut gelak..

Aku sebenarnya suka aktiviti lasak tapi sejak horman kewanitaan ku ni meningkat, minat aku ke arah tu semakin kurang. Aku tak paham, aku suka ganas-ganas ni, hiking, flying fox, marathon, camping, dan yang sama waktu dengannya. Adakah sebab sekarang ni member aku da tak ada yang ganas-ganas, maksud aku sekarang ni member-member aku kat sini budak-budak baik perangainya and tidak kearah mcm yang cakap tadi. Kalau kat kampung memang ganaslah, maklumlah budak kampung semua lasak-lasak.

ergg da banyak pula yang aku bebel ni,

bha kita jumpa lagi selepas 3 Hari 2 Malam


Lots of love.Peace ^V^!..Assalammualaikum.

Sunday, November 18, 2012

Luahan si anak angkat

Assalamualaikum,

Hi guys, entry ni true story and its happen to myself. I'm not sure about other yang jadi adopt daughter or son but to me its kinda big dilemma to myself. Rasanya semua orang pun tahu apa anak angkat tu kan, if ada tak tahu na tanya saja dengan sapa-sapa yang ada kat situ.hehehehehe..xpn tya abg google..huhuhu^^!

Back to my story as adopt daughter, actually I've been adopt since i was baby. Sejak kecil lagi arwah nenek selalu bagitau yang aku ni anak angkat, arwah siap gtaw gie sapa family aku yang sebenar.. tak jauh pun, mak kandung aku tu adik beradik dengan mak aku. So kiranya stastus aq sebenarnya hanyalah anak buah kepada mak aq but memandangkan dipelihara sejak baby, aku da biasa gelar mak n papang, kakak n abg dengan family angkat aku. Aku anak bongsu dalam family ni mcm biasa anak bongsu mesti manja kan. and yes dalam family angkat ni aku memang manja, biasanya apa aku nak, aku mesti dapat. Parents aku sayang sgt kat aku mcm anak sendiri. Sometimes aku terfikir jugalah kakak n abg aku ni tak jeles ka? 
Budak nakal
kan..kan..kan.. But drg tak jeles taw malah drg lagi yang manjakan aku. Parents aku crita masa aku baby, satu gigitan nyamuk pun xboleh hinggap kat aku. betapa besarnya kasih syg mereka kat aku. Maklum la drg da xda adik, semua da besar2. 


Aku selalu la juga jumpa parents kandung aku cuma skrg da tak la selalu sebab aku da study jauh2. 

Masa kecik dulu bapa kandung aku tu asal nampak aku trus tangkap aku and kiss aq. "eeuuiii"<-----nilah reaksi aq kdg2 smpai menangis tapi org kampung tgok, mereka gelak kat aq n ckp "tu bapa ko la" tapi aku budak lagi masa tu, apa lagi asal nampak Beliau trus lari lintang pukang. Dalam aku umo 5 thun Semua dok ckp yg aku ni anak dbuanglah, anak dipungutlah di tong sampah, aku djumpalah d jambatan...n mcm2 lagi..benda-benda cam ni lawpun aq masa kecik tapi aq smpai skrg masih tak ble lupa. Aku selalu juga main ngan adik beradik kandung aku tu, kan drg tu ramai so banyak kawan. Dalam family kandg tu aq anak ke 6, ada adik 4 n 2 akak n 3 abg. Ramaikan, sebab tu la dulu aku selalu curi2 dtg rumah laut(rumah family kandung aq) main kat sana. Kat rumah darat (rumah family angkat) cuma aq seorg jak budak bosan.. Kakak Ana (kakak 1st dlm family angkat) selalu marah aku sebab dy ckp nanti jatuh kat jambatan la, swuh kita tido siang la, panaslah n blalalala..Aku nakal sgt n sampai satu tahap akak aq tak tahan dy terckp "balik la mak mu sana, jgn balik2 lagi" org da panas msti ckp bukan2. Aku apa lagi merajuk lah..tapi akak aku ni sekali tu jak kot tercakap camtu...ermm dialah yg paling jaga aku dri kecik smpai besar camni..apa jak aq minta kat dia, nak apa la, beli apalah, dia mesti usaha bagi aq.Dia tak pernah berkira ngan aku..asala ada duit, dia akan bagi apa jak..sama la mcm kakak aku yg kedua(kak imang) n ketiga (kak faezah)..law abg sulong (abg san) jangan ckplah..taw bagi harapan jak tapi jarg yg dy tunaikan..

Papang (bapa angkat) aku pula syg sgt kat aku, masa kecik aku slalu jauh dri dia sebab dia keja jauh, tapi bila dia balik umah rasa mcm heaven..Pegi skola, Beliau sediakan air panas tuk mandi, bekfast n sterika baju aku..sampailah aq form 6..but baju aq iron sndiri da..tiap kali balik skola, mesti da ada makanan kat meja..tapi masakan papang kadang tak sedap trus aq wat alasan kenyg lah apala...tpi dy pandai masak makanan kegemaran aku..minta jak nak makan apa, sok lusa dy twun pekan beli barg n adalah sudah tu dy masak makanan kegemaran ku..aq suka papang aq masak bubur ayam, sup n kacg hijau.Aku luang banyak masa dengan papang aku kat rumah, cerita mcm2 kat dia n Beliau selalu nasihat sal kehidupan. Papng aku ni antara org yang pentingkan pendidiakan. Sebab tu la aku law aku ponteng, mesti dia marah. My mom pula ermm bz ngan jualannya...masa mula masuk U, hari2 oo kena kol.. they are too protective..but now da besa aq jauh..ok da.. 

Aku happy tapi aku juga dalam dilemma
Yes aq memang happy but aku dari dulu sampai dalam dilema. walaupn aku taw sapa family kandung aq but bukan mudah bagi ku untuk mengelar mereka mak n bapa.. aku bingung nak gelar mereka apa..waktu kecik dulu boleh la panggil "makcik" "pakscik" tapi now da kekok bab da taw hal sebenar...tiap kali jumpa mereka, aku sometimes hanya say "hi" "smile" "salam" n bla.. tak banyak yang aku dapat wat..aku tak taw how i supposed to treat them...Sejak kecik aq jauh dri kehidupan mereka..maksud aq yala lain rumah, jarang communicate, so mcm na la maw show kat drg yg aku ni sedar mereka tu family aku. memanglah dulu masa aku tak matang aku ada juga rasa xsuka kat drg sebab tak pedulikan aku, aku sakit ka, apakah..but now, aku da paham n cuba dekatkan diri dengan drg. Aku pena curi2 tido rumah laut..makan kat sana just to make myself close to them specially my parents..tapi sampai skrg perkataan "mak" n "bapa" tu sukar untuk aq katakan. Aku risau, takut nanti family yg jaga n syg aq selama ni kecik hati kat aku n aggap aku lupakan drg.. Aku tak tawlah mcm na maw bahagikan kasih syg ku tuk dua family ni.. 

Aku mahu berbakti kepada parents kandung aq juga dan bahagiakan parents yg jga aq selama ni..."syurga kat bawah telapak kaki ibu" aku takut jadi anak durhaka but aq tak taw mcm na..aq da usaha nak rapatkan diri kat drg. sometimes aq rasa jauh sngat dri ini dri dorang n susah nak rapat..tambah2 lagi aku ni bukan jenis yg pandai muka2 n bodek2 org supaya suka kat aku.. Kadang duduk ngan parents kadung, mereka tanya sepatah aq jawab sepatah, maw communicate pun susah.. ntahlah mcm na..umur aq da 21 but aq masih tak berjaya nak ckp "mak" "bapa" kat drg..berat sgt mulut ni....rasa nak tampar jak..Aku makin dilemma lagi bila family yg syg aq selama ni slalu ingatkan aq jgn lupakan org yg da jaga aku sejak baby. Aku tak tawlah nak ckp apa, aku nak luang masa kat family kandung, family yg satu lagi merajuk pula..arghh tension..sebab tu la aq sampai sekrg masih xdpt nak ckp "aq syg mak n bapa n adik beradik yg lain" kat family kandung aku..lagi pula hati aku ni hampir sepenuhnya syg kat family yg satu lagi..apa tak nya..merekalah yg manjakan, syg, jaga aq sejak baby, bagi aq pendidikan sempurna smapi ke menara gading ni n mcm2 lagi. Aku taw aq bertuah dapat family yg syg giler kat aq tapi aku kadang-kadang rasa tersekat antara dua family ni..Family angkat aq ni terlalu sygkan aq smpai takut kehilangan aq, takut aq berpaling arah ke family kandung and lupakan mereka but they are also my family lawpun aq kurang kasih syg dri mereka sejak kecik but who's know mungkin dorang pn syg kat aq cuma keadaan yg tak mengizinkan..


Aku cuma mampu mendoakan kebahagia ibu bapa ku.. Insyaallah aku akan cuba lagi untuk meluahkan yang aku juga syg akan mereka. Ya Allah, semago lidahku mudah untuk meluahkannya, semoga family aku paham keadaan ku. semoga merka memberi aku ruang untuk berbakti kepada ibu bapa ku.. Ya Allah, semoga terbuka pintu hati mereka memahami apa yang aku kehendaki.

Saturday, November 17, 2012

Istanbul Aku Datang, Best?

My girlfriends mati-mati set date maw p tgok ni cerita..me pun curious la best sangat ka cerita tu?
We kinda busy this moment, paham2 saja la, member yg seorang pegi kem SUKSIS, yang kami bertiga tinggal kat desa ni lain lagi busy wat asegment lain lagi ada program SUKIPT g UUM tu... And finally setelah setel semua program2 tu (ops esegment xsiap lagi kot), dapat la kami kuar lepak. Kami da lama plan nak tengok crita ni cuma keadaan yang tak mengizinkan. Boleh dikatakan kami agak "ketinggalanlah" maw tgok cerita ni, majoriti budak2 kampus ni da tengok....but its okay as long as we watch it. :)


Kita orang datang lambat terpaksa ambik 8.10pm, huhuhu xdapat harga student ^^!


Lisa pegang watak Dian dalam cerita ni k kita crita sikit ^^, Dian ni da lama kapel ngan Azad (Tomok) sejak kat bangku skola lagi. Azad sambung study kat Istanbul, budak medic la katakan. And Dian tak nak tunggu lama2, 6-7 tahun kot xlarat Dian nak tggu. So Dian made decision to leave Malaysia n come to Istanbul^^!

Serious, kami berempat bising kot dalam cinema tu, hahaha bukan apa cuma rasa lucu sangat tengok tomok kat dalam movie ni but Lisa, wah we like u Lisa!!!saranghae! 


Dian datang ke Istanbul dengan harapan Azad akan propose dia kat sana but apa yang berlaku tak seperti yang Dian plan. Dian kena tipu and dapat housemate lelaki, Haris (Beto).Hahaha memang luculah hubungan dorang ni..geli jak hati maw ketawa bha.


Ermm dalam lucu-lucu kisah drg ni, sedih jugak la bila Azad salah sangka dengan hubugan Dian n Haris. Haris rasa kasihan kat Dian n nak tolong Dian tolong jelaskan kat Azad yang Dian kena tipu n terpaksa tinggal serumah ngan dia akibat xda duit nak pindah lagi. Haris pertahankan Dian sampai bertumbuk ngan Azad dan tiba-tiba wah!! Melis, kekasih Azad dtg rumah Azad n Dian pun dapat tawlah yang Azad curang kat dia. Sedih sesangat rupa-rupanya Azad curang. 


Sebelum Dian nak balik Malaysia, untuk pertama kalinya Haris ajak Dian date (berdua tu kira date la kan,hehehehe) Pada malam tu juga Azad dtg ke apartment Dian n propose Dian. Finally perkara yg selama ini Dian harapkan berlaku tapi timing ndak ngam, Dian da mcm ada feel kat Haris. Last2 Dian pilih Haris and kawin ngan Haris^^!Happy ending.

*Andai ko rasa apa yang aku rasa.....Bila dua hati sudah sebati, memang sukar untuk dileraikan.

Dressing Lisa comel sangat, watak dia pun sangat2 la adorable kn guys^^!




If korang ada masa pegi la tgok "Istanbul Aku Datang", serious best giler^^!
Assalamualaikum.










Thursday, November 15, 2012

Sukan IPT Siswa Siswi Sabah (SUKIPT) 2012


13/11/2012 (selasa)
PERSIS USM, take pic dulu sebelum bertolak

Sukan-sukan antara persatuan sabahan peringkat universiti telah diadakan bertempat di UUM, kedah. Banyak juga U yang join, 10 universiti kot antaranya U kesygan ku USM dan U yang lain seperti UUM sendiri, UPSI, UTM, UMT, UPM, UKM, UM, UniMAP, UiTM Shah Alam. Dalam banyak2 U yang join ni aku hanya dapt jejak kawan aq dua orang jak kot, student UUM n UM. Best la jugak dapat jumpa dorang but sedihnya ndak ada plak take pic ma drg berdua....
Acara yang dipertandingkan anataranya Futsal, Bola Jaring dan Bola Tampar ketegori perempuan dan lelaki.
I tell u the truth here, aku sebenarnya baru kali ni join 100% aktiviti with Persatuan siswa-siswi Sabah USM (PERSIS). Sebelum ni aku malas tapi kali ni memandangkan aku ada masalah aq maw diri ku sibuk supaya aku dapat hilangkan stres akibat masalah peribadi yang aq hadapi. Thanks PERSIS bagi ruang untuk aq join program ni. Walaupun hanya beberapa hari, hilang juga lah stres ku sedikit sebanyak. Aku sedar yang aku banyak kawan-kawan Sabahan di USM ni n yang sebenarnya gila-gila juga mcm aq..sporting giler bha. Ermm tapi bila da balik kampus, balik la plak fikir masalah2 ku. arghhh...kena pegi jogging setiap petang dan buat mcm2 aktiviti with my friends so I can forget my problems with YOU! (sapa2 la yg terasa)
So, here our pictures masa kat UUM bertanding..
Pgi tu putih2 lagi semua kami...hahahaha 
Pemain no.3, me paling hujung tudung biru.
Panas kot pagi tu...fuh silau tapi buka mata jer take pic

First Match
Play gurlz!
Take pic dulu before game.
wajah2 menang bha tu

Guard sampai pengsan bha


Menang banyak kali, Peace ^^!
Center terbaik kami!
Tapi disini ada yg xkena...nampak ka?


Random Netball game

c Q melompat juga bha sama payung2nya..hahha

Manang tatap manang tapi 100plus jangan lepas..hahahaha



Masuk Final bha kami.




Moment bikin terharu..sabar guys..kita mesti kuat. Kita taw kita hebat. GO girls!
Penyorak bola jaring..AKA pemain bala tampar n along kat situ pemain futsal  paling banyak peminat.hehehehe awal2 dtg trus ada yg maw take pic ma dy bha.

Valley Ball, PERSIS USM
Tu dia get ready sudah, kaki kuda2 man!

My ball knok katanya!

Ball YDP PERSIS, take1

Take 2!

Kill the ball!
Point man!
Serve kasi masuk!

C Q juga la paling manang!^^

Alamak, serve out kalik..nevermind guys!
Random match
Woman category, PERSIS USM
kill kasi pengsan org sebelah..hahhaha(jahat bah)
   
na malawan kamu

Futsal , PERSIS USM
Go Adnin!
Hazimi (baju hitam) budak kelate pun join kita bha!
Dexter, Manager kami bha tu..cumil kan

Random2 knok kata c kawan dalam group PERSIS
Malam perasmian penutupan SUKIPT




Dancing "I am for You"




BYE alls..jumpa tahun depan


Thank you guys for the support, we win as a family. Biarpun banyak antara kita tercedera malah hati pun cedera juga akibat hal2 yg kita tak terfikir akan terjadi tapi kita tetap sabar.. we go to as a team but we come back as a family. Realize yang aku boleh masuk n bercampur gaul ngan kamu semua walaupun sebelum ni ada konflik2 sikit..heheh tau2 jak la aq orgnya agak berterus terang... Progarm ini wat kita kenal hati budi antara satu sama lain..di sinilah kita ketawa bersama managis bersama oppss accept me (hati keras la knok kan) tapi serious aku terharu ma kamu semua. Xsangka aku boleh jadi begitu rapat ma family PERSIS. ni kali la..bekawan sudah kita semua..moga hubangan yang terjalin berpanjangan.. Semoga PERSIS trus bahagia dan bersatu kita teguh! *lupa plak, na aq sedih ni sangat2 sebab muka ku sunburn, bebelang bha..kuar jerawat yg lama sudah ndak pandai timbul.,,gurls yang lain mesti bebelang juak kn, untung la budak futsal main dalam dewan ndak kena matahari..kami ni..sob sob sob****
:(...Assalamualaikum.

P/s: All pictures credit to Azlina and Andi.