Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Saturday, November 17, 2012

Istanbul Aku Datang, Best?

My girlfriends mati-mati set date maw p tgok ni cerita..me pun curious la best sangat ka cerita tu?
We kinda busy this moment, paham2 saja la, member yg seorang pegi kem SUKSIS, yang kami bertiga tinggal kat desa ni lain lagi busy wat asegment lain lagi ada program SUKIPT g UUM tu... And finally setelah setel semua program2 tu (ops esegment xsiap lagi kot), dapat la kami kuar lepak. Kami da lama plan nak tengok crita ni cuma keadaan yang tak mengizinkan. Boleh dikatakan kami agak "ketinggalanlah" maw tgok cerita ni, majoriti budak2 kampus ni da tengok....but its okay as long as we watch it. :)


Kita orang datang lambat terpaksa ambik 8.10pm, huhuhu xdapat harga student ^^!


Lisa pegang watak Dian dalam cerita ni k kita crita sikit ^^, Dian ni da lama kapel ngan Azad (Tomok) sejak kat bangku skola lagi. Azad sambung study kat Istanbul, budak medic la katakan. And Dian tak nak tunggu lama2, 6-7 tahun kot xlarat Dian nak tggu. So Dian made decision to leave Malaysia n come to Istanbul^^!

Serious, kami berempat bising kot dalam cinema tu, hahaha bukan apa cuma rasa lucu sangat tengok tomok kat dalam movie ni but Lisa, wah we like u Lisa!!!saranghae! 


Dian datang ke Istanbul dengan harapan Azad akan propose dia kat sana but apa yang berlaku tak seperti yang Dian plan. Dian kena tipu and dapat housemate lelaki, Haris (Beto).Hahaha memang luculah hubungan dorang ni..geli jak hati maw ketawa bha.


Ermm dalam lucu-lucu kisah drg ni, sedih jugak la bila Azad salah sangka dengan hubugan Dian n Haris. Haris rasa kasihan kat Dian n nak tolong Dian tolong jelaskan kat Azad yang Dian kena tipu n terpaksa tinggal serumah ngan dia akibat xda duit nak pindah lagi. Haris pertahankan Dian sampai bertumbuk ngan Azad dan tiba-tiba wah!! Melis, kekasih Azad dtg rumah Azad n Dian pun dapat tawlah yang Azad curang kat dia. Sedih sesangat rupa-rupanya Azad curang. 


Sebelum Dian nak balik Malaysia, untuk pertama kalinya Haris ajak Dian date (berdua tu kira date la kan,hehehehe) Pada malam tu juga Azad dtg ke apartment Dian n propose Dian. Finally perkara yg selama ini Dian harapkan berlaku tapi timing ndak ngam, Dian da mcm ada feel kat Haris. Last2 Dian pilih Haris and kawin ngan Haris^^!Happy ending.

*Andai ko rasa apa yang aku rasa.....Bila dua hati sudah sebati, memang sukar untuk dileraikan.

Dressing Lisa comel sangat, watak dia pun sangat2 la adorable kn guys^^!




If korang ada masa pegi la tgok "Istanbul Aku Datang", serious best giler^^!
Assalamualaikum.










4 comments:

  1. ala.. nape gitaw ending.. dah xsurprise.. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ala aq crita scra ringkas jer byk babak2 best kat dlm ni..tgok taw..lucu movie ni..ni la filem melayu romantik komedi pertama yg aq suka sgt..^^!*wink2

      Delete
  2. best best! terasa mcm nak pergi istanbul carik suami! Haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita n member2 pn rasa mcm nak g istanbul kot2 dpt housemate mcm haris..kakakakak (berangan je la kot)

      Delete