Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, December 25, 2012

Aiskrim

Aku da dua malam rasa tak sihat..exam sick kot tapi mlm ni aku tak kira malam tak malam, subuh tak subuh, aku nak keluar juga makan something, aiskrim ka, roti canai ka tak kiralah. Nak keluar juga.

                                          

 Buka FB dulu buat status "Aku terasa maw kuar makan sometimes outside..anyone? Aku sakit2 ni lemahlah but rimas duk dalam bilik..Teman aku" okay.. Nampaknya ada respon dari member. Set keluar juga malam-malam buta ni..
1.44am aku siap turun jumpa member..sejuk beb angin malam ni..kami hanya bertiga dan apa yang kami buat hanyalah makan aiskrim di 7E..
sejam lebih kami lepak bawah hostel member seorang..aku da pesan jangan buat bising, sebelah ni rumah dr yang ajar aku kos pengajian Islam..Tapi budak seorang ni bukan main lagi ketawa dia. 
Tiba-tiba bunyi tingkap dibuka kedengaran.."ah sudah dr ni terbangun" aku menduga dalam hati..ternyata apa yang aku duga itu nyata terjadi.
"student mana" dengan nada yang agak keras..aku duga dr ni sakit hati sebab tidurnya terganggu.
"Aman damai" jawab member aku ringkas.
"sekarang da pukul berapa?"
"2 lebih" padahal da 3am kot..
"tau tak peraturan" aku sedikit konfius serious aku tak tahu peraturan..aku tak baca buku peraturan hostel pun..
"taw" jawab member aku sangat ringkas..ntah-ntah dia ni jawab je tahu padahal tak tahu..
"jom chau" aku hanya mampu berbisik kat  member-member aku. Dalam hati ni tak tenteram. Mampuslah kalau-kalau Dr perasan tu aku yang dok lepak sampai ke subuh. 
Tanpa sepatah kata atau meminta maaf, kami meninggal tempat tu..aku bukan apa, aku takut nanti buka mulut mati mesti dia cam itu student dia..lebih baik aku diam dan berambus cepat-cepat. Tapi ni first time kami lepak sampai subuh kat area tu.  Tupun sebab tunggu member lagi seorang nak datang..Kami memang da plan datang je budak seekor tu kami bla tapi agak terlambat..kena juga subuh-subuh tu..Janganlah dia perasan itu student dia.
Chau jak dari tempat tu cepat-cepat...arghh sudah beg aku ada nama kot..aku risau dia dapat kesan itu aku..sudahlah aku agak famous kat kelasnya..ergg rosak rekod baik ku selama ni..Oh tolonglah aku berharap dr tu esok dia bangun pagi, dia terus lupa kejadian tadi..
Aku harap sem depan aku tak ambik lagi paper dia.. kalau tak, memang terkena aku dalam kelas.

Monday, December 24, 2012

Followers 300 & Contest

Hi guys,

ngerrr mesti tak pahamkan maksud disebalik tajuk entry Shana ni...kn? Bha actually maw juga buat segment yang gempak..memandangkan banyak yang buat segment end year n new year ni. So, I decided to launch my 1st contest when my followers reach 300..hehehe biar kasi gempak tu contest with hadiah-hadiah lumayan..huhuhu na tunggu sajalah bila followers I da sampai 300 baru maw buat contest bagai..^^! Fikir-fikr dulu contest yang mudah & best...*wink2x..study mood mohon datang..minggu depan final exam..yeah!!! ni kalilah aku pulun sana sini study..heheh really? tanya diri sendiri balik bha..hahahaha btw chau dulu..maw study konok^^!

Motif sgt letak pic Lisa kat sini.
Assalamualaikum

Sunday, December 23, 2012

ELite memori zaman kanak-kanakku.

Sedih la plak bila buat entry ni...huhuhuhu korang seriously I rindu boyband and girlband dulu-dulu..ntah korang tau ka tidak..kenal tak ELITE dan KRU?? KRU comfirm2 korang kenal sebab sampai sekarang masih hot malah sukses beb..Tapi Elite korang taw? Walaupun waktu tu I masih kecil but minat kot kat mereka ni sebab akak aku wah bukan main lagi selalu nyanyi lagu mereka macam "Tamparan Wanita" "Manisnya Senyumanmu" d byk lagi...kalah kpop beb.jangan-jangan wonder girls tiru feminin, elite, restu..heheheh hard die fan kpop jangan marah sebab I pun suka kpop.. nak tengok tak video? cuba cari kat youtube..heheheh *rindu Elite^^!
#sambil dgr lagu mereka taip entry ni#
eh ada lagi..ingat tak 4U2C yang nyanyi Fiona tu..kekekeke
Restu plak korang taw?? Feminin mesti tak taw juga ni..
Nak time machine jadi budak2 plak sambil nyanyi lagu dulu2..

Paling suka lagu "oh la la la", "Gerenti Beres", "terhangat di pasaran" dll..

oh jejaka Fiona 
Guys jom support VIP n MAX247 plak* hehehehe


Assalamualaikum^^!





CONTEST ' NAK SKIRT DARI NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE'

Anyeong korang^^!


Nak skirt cantik 100% macam kat banner atas ni? hah click banner tu..
Norzi Beautilicious House nak bagi wei..korang tak nak ker??huhuh I da hantar permohonan..korang bila lagi kan??? ngeee jom ramai click banner tu, kot2 nasib korang dapat skirt cantik free..kn. expired date: 25 jan 2012  2013<---cepat korang nanti tak sempat..rugi lo..^^!
*untuk matlumat lanjut sila click banner..
Tag: Wawa cik Siti <---kebetulan korang ada kat shoutbox saya..hehehe

Assalamualaikum^^!


Friday, December 21, 2012

Cari sponsor?

Hi guys,

End year ni memang banyak giler yang buat segment kan..G.A, up followers, up traffic and blablablalala..Tak lupa juga ada yang sibuk cari sponsor..hah baca tak title kat atas tu?
Saya dengan besar hati nak bagi tajaan kat korang yang nak buat segment ni tapi bukan bagi free, kena ada usaha nak dapat sponsor la kan..korang nak tak sponsorship untuk segment korang tahun depan? kalau nak baca syarat kat bawah ni, kalau tak nak its okay^^!

* Warganegara Malaysia dan Blogger

Step by step:

  1. Follow blog ni
  2. Like fanpage kat tepi tu
  3. Follow twitter Wilma Shana
  4. Buat proposal dengan entry bertajuk "Nama segment, sponsor by W&S"<-- taklah susah mana pun...cuma perlu buat entry tentang segment yang korang bakal lancarkan n pastikan ada banner segment korang k, target bilangan peserta, Tarikh buka & tamat... highlight kuning tu terpulang kat korang nak namakan segment korang apa pun.
  5. Drop link entry korang kat comment bawah ni. hanya inbox ke fanpage saya
*Barangan dan hadiah tajaan bergantung kepada saya nak bagi apa and berapa k. Semua ni tengok pada kesesuaian yang ada pada segment anda. 
*Hanya segment-segment yang terpilih akan ditaja.
*Penghantaran proposal limit seorang satu.
*Tarikh tamat penghantaran proposal 25/1/2012.
*If segment anda terpilih, korang bebas nak dapatkan sponsor lain..tak terikat k. Saya bukan nak sponsor 100% segment anda, macam saya tulis kat atas, bergantung pada saya nak bagi apa dan berapa sebagai penaja.
*Segment anda hot and chill, saya bagi banyak sikit tajaan.
*Saya amat berbesar hati menaja blogger yang 1st time buat segment g.a, up followers n blalalalala.....^^!

Anyeong and Assalamualaikum^^!





NT | 1ST END YEAR GA

Korang nak G.A ni hadiah dia wang tunai guys..korang xnak try ke? hah ada hati nak try cuba click banner tu..^^! Gud luck guys. 
expired: 31/12/2012
Anyeong and Assalamualaikum^^!

SEGMEN : I want more followers for blog and more likers for fanpage

 Fanpage: Wilma.Int 
http://www.facebook.com/Wilma.int

Peace yo V.V! 
Anyeong and Assalamualaikum.

Thursday, December 20, 2012

KAWAII GIVEAWAY


Gilalah giveaway ni..arghh tidak!! banyak Rilakkuma stuff dijadikan hadiah...arghh tolong aku nak menang Rilakkuma stuff..meh satu bagi aku cik adik Mimie

Btw korang, jom join..banyak gila hadiah dia nak bagi..jom try nasib if bertuah..hahahaha rezki kena diusahakan..aku nak weh Rilakkuma stuff tu..bagi aku mana-mana je asalakan Rilakkuma.. Thanks..

Tag: Amnie  and Amy

Tarikh Tamat Giveaway : 25 JANUARY 2013
Anyeong & Assalamualaikum


Huda Syafiqah's 1st Giveaway


Why this G.A? 
Why not the other G.A?
WHY THIS?
Sorry agak stress tapi study ntah ke mana. *exam sick katakan

Sambung balik, lupakan sal study jap.. why ya this segment jadi pilihan ku? Well hidup kita sentiasa ada dua pilihan. Pandai-pandailah korang nak pilih either to join or not this segment. Aku join^^!
Ya, aku join sebab ada sesuatu disitu yang jadi impian ku untuk dimiliki. Aku tahu bukan aku seorang saja yang nak benda tu sebab aku tengok ramai yang join G.A ni..motif sangatkan join G.A ni ramai-ramai. Hah tu yang nak bagitaw ni guys. G.A memang wah mabelous lah giveaway dia...Tapi dalam banyak-banyak benda Huda nak giveawaykan ni. Hahaha aku agak tamak bila aku nakkan baju peplum dan bohemian watch. Boleh dapat dua tak? *kikikiki >.^! ikut rezki je lah dapat ka tak kan? at least I try...

Korang terasa nak join? senang je, click banner tu ha..
Anyeang and Assalamualaikum.

Tag: Nur Asyiqin Ieyza Chan chan <---harap tak marah I invite and tag korang sini..hehehehe^^!


Wednesday, December 19, 2012

Segment Pencarian Blogger Baru


Hi guys, ishh sempat lagi nak join segment lawpun busy dgn studying sana sini..huhuhu..
Ini menarik menarik guys,x banyak syarat kot. Segment macam ni kan best...Btw, ...nak join click je gambar tu k....^.<!
Ok my current followers: 157 
Members (157More »








Expired: 23/12/2012 <---cepat korang^^!

Never too late


Tetiba kan tajuk entry "never too late" hahah motif sangat.

Hi guys, how's life babe?

               I'm so sorry lama tak blogwalking, blogjoging, blogflying, blogmerangka and blablablala..hahah mengarut la plak kan.. hanya sempat visited beberapa orang jak....ermm 2 minggu lagi exam da, so I'm a bit busy with my studying..huhuhhu really? studying? ok its true, I'm studying. Chau dulu..wish me luck "EXAM" ^^! and hey done follow back you guys yang baru follow me.. Thanks ya^.<!

*with lots of love

Peace yo and Assalamualaikum.

Sunday, December 16, 2012

Friendship

Hi guys,
How are you guys? I Wish you, you and you who read this...and everyone have a nice friendship..
So, lets talk about friendship. No one can deny that every person in this world need friends to talk to, to share, to fight, to love, to hate and to whatever la.. hahahaha kinda mess right what I'm writing here. Lets make it easy...I just want to share the sweetest things about friendship among me and my friends through these pictures...I hope you guys enjoy your friendship and do appreciate your friends.^^! With lots of love to the whole world. Peace yo^^!


Time for the fiesta 








Its shopping time

Window shopping

Its movie time^^!

its sightseeing time

Lebry ^^!

Wlupn da jarang ketemu..kamu tidak dilupakan^^!
There are lots more
Btw, lots of love 4 u guys
~USM~