Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, January 15, 2013

Perut buncit? Na pakai tips ni!

Perut buncit aka BOROI dan malas bersenam???..ha nak share satu tips kat sini..



Masalah perut buncit ni memang ramai orang kat kuar tu yang hadapi termasuklah aku satu ketika dulu (kuat suffer kn), kakak-kakak aku dan member-member aku. Bertambah lagi masalah bila korang ni jenis yang malas bersenam.. Aku rajin bersenam tapi korang ni ha yang ada masalah lemak2 kat perut tapi malas nak bersenam nak buat camna?

Jangan risau-risau lagi sebab ada jalan penyelesaian lain..Well, when one door is close, there always another door open.. Jadi tipsnya hanya dengan perahan limau kasturi..Murah tak payah bayar berpuluh-puluh ringgit yang penting rajin dan komitmen.. Setiap pagi rajin-rajinlah buat perahan air limau kasturi tu campur dengan air suam lalu minum dengan nikmatnya..ergg masam tak masam nak slim kena berkorban... Menu lain, korang boleh campur perahan air limau tu dengan teh but NO SUGAR..lagi power..If korang buat ni setiap pagi, jamin gerenti perut buncit korang tu akan kempis..Kempis la juga walaupun taklah slim macam Yuri SNSD ..at least berkuranglah, taklah orang asyik kata korang "makan rasuah sebab tu perut buncit" hehehehe opssy jangan marah... Tapi if korang tak kisah dan happy dengan perut buncit korang, silakan jangan amalkan tips ni..*wink2x hanya untuk orang-orang yang khuatir keadaan tubuh badannya...

Btw korang kalau batuk-batuk, perahan limau kasturi ni boleh hilangkan sakit tekak akibat batuk sekali gus mengurang batuk.. Caranya lagi power if korang mix it with asam jawa dan jemur semalaman kat atas bumbung rumah korang, kat luar beranda dll..pastikan bersih tempat korang jemur perahan air limau tu..Mak aku ckp itu proses pengembunan<---blalala istilah orang kampung...sok pagi ambil and minum..

FYI, ada byak lagi taw kebaikan liamu kasturi ni..tak larat nak taip...korang trylah google lagi.. ^^! semoga bermanfaat

Assalamualaikum







1 comment:

  1. limau mmg byk khasiatnya kan..mmg membantu kpd sesape yg nk turunkan berat bdn nih

    follower ke 275

    ReplyDelete