Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, March 19, 2013

Sempat tak Sempat?

Selamba jak aku buat kerja depan laptop..tengok jam baru 9.30a.m, lambat lagi kelas..roomate aku masih tidur lagi..biarlah lambat lagi nak g kelas..

hah!! 10.00am?!
"Wei wilma siaplah, kita lambat sudah p kelas ni!" hahaha nyaris-nyaris nak tergelak kat roomate ni.
"ala baru 9.30 am pun, kelas jam 11 juga kan" sinis pulak tu aku jawab..hehehe
"jam 11...10.00 am la kelas kita, tutorial"
"betul bha! Bukan 11am ka kelas kita harini?" tekejut la plak..

Tengok jadual, alamak matilah aku present hari ini..!! Dengan tidak senonohnya aku bangun dari kerusi terus menukar pakaian..oppss tak sempat nak mandi..but berus gigi sempat ok..eee untuk semester ni..ni adalah kali kedua aku tak sempat mandi sebab lambat nak g kelas..alahai kenapalah aku boleh lupa pagi ni ada presentation..matilah..sudahlah prof tu pantang budak masuk kelas..ngerr..cepat!!

9.40 baru baru terhengah masuk bus..alahai bus lambat pulak nak gerak masa kita nak cepat-cepat.. cepatlah pakcik bus jalan..cepatlah.. harap-harap sempat masuk kelas on time..aku present bahagian pengenalan kot..orang pertama nak present..

akhirnya 10.10am baru kami berdua dapat masuk kelas.. huru-hara aku masuk kelas..nafas tercungap-cungap.. apa ndaknya kalau berlari naik turun tangga.. erghh rupa-rupa dorang da start present..ok part aku group member aku da ambil alih.. Dengan menundukkan kepala tanda rasa sangat bersalah masuk lewat sempat aku berkata "maafkan saya prof". Okay no respond..aku senyum kat depan kelas tu terus duduk..presentation kami ala-ala seminar gtu.. dengan muka tak tahu malu selamba-lamba jak aku ambik tempat duduk yang memang disediakan untuk aku dihadapan bersama panel yang lain, ahli group aku 3 orang tu akhirnya da present abis. Well aku hanya datang menjawab sebarang persoalan yang dikemukakan audience..

Presentation went smooth.. Aku heran prof tak marah pun aku masuk lambat padahal presentation lagi tu.. ermm mungkin aku berjaya jawab semua persoalan rakan-rakan..hehehe.. Comment dari prof, hasil kerja kami baik dan menjawab soalan, tidak seperti group sebelum ini yang tersasar jauh dari kehendak soalan..Bila prof comment camni, rasa nak terbang kedua-dua kuping telinga ku..FYI kertas kerja tu aku yang buat..

"Thanks wilma" from my group member.. and I was like...sangat lega kertas kerja tak keluar tajuk..and thanks back to them yang dapat handle presentation dengan baik walaupun aku lambat sampai.. dan da cover tempat aku sebab aku memang tak ble nak cakap banyak..tekak sakit suara pula segan-segan nak keluar..hahaha paham-paham la..batuk pula nasib baik tak bising sangat hari ni.



Setel presentation ni..presentation yang kedua menyusul..o'oh aku ada tabiat buruk..aku tak taw tabiat ni sama ada memberi kebaikan kepada ahli group aku yang lain or memberi kemudaratan..
ermm aku kalu buat kerja kumpulan aku tak mengharap ahli yang lain untuk buat..aku senang melakukan semua kerja selagi aku mampu.. If dorang ada idea I'm open..

Aku selalu fikir, patutkah aku begini? Tapi aku seriously dalam hal-hal kerja macam ni aku suka buat semua sebab aku yakin boleh buat dengan sempurna dan lebih banyak yang akan aku paham.. walaupun kawan-kawan aku cakap aku kuat tidur n rileks jak.. but aku seorang yang pentingkan kesempurnaan.. Walaupun tahap kesempurnan itu sukar untuk dicapai but at least almost perfect level, we can reach it as long as we have effort to make it.

bha.. balik ke cerita asal.. YES aku sempat masuk kelas nak menyumbang kepada presentation kami hari ini.. semua solan aku jawab dengan tenang dan lancar.. da abis kelas semua akhirnya dapat balik mandi..segar sangat-sangat..esok nak pas bangun nak g mandi terus biar lambat lagi da mandi..huhuhu..

"Comment iklas aku tentang group aku ni ermm... group yang ni ada lah juga bagi idea yang meransang otak aku tuk berfikir..aku tak blame dorang pun..aku paham keadaan dorang sebab article yang kami buat ni memang susah, dalam bahasa Inggeris pula tu..hasil penulisan Professor  yang tersohor malah prof kami sendiri akui kesukaran untuk memahami teks ini..jadi disinilah aku boleh test kepakaran BI aku...la sangat gitu..hehehe sambil tu dapatlah aku ringankan bebanan ahli group aku..win-win situation.. "


Lastly, semoga presentation seterusnya berjalan dengan lancar juga.. sampai sini saja, aku nak sambung buat asegment ni..esok da kena submit kat lec....tingal nak siapkan pendahuluan dan kesimpulan jak..ehh pelik pulak kan..???

#PeaceNoWar #PrayForSabah #AnakSemporna #LoveMalaysia #MayAllahBlessUs #GoodNight


Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment