Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Friday, May 31, 2013

Promosi tapak iklan untuk disewa

Assalammualaikum & hi guys, 

Korang tahu tak harini merupakan hari tanpa tembakau sedunia?
betul ke ni tau or baru tahu sebab Wilma bagitau??
So, lets ban Tobacco advertising, promotion & sponsorship
"LETS FREE OURSELF FROM TABACCO"


Sempena dengan itu Wilma buat promosi tapak iklan free untuk sebulan, ada tiga tempat lagi.
First come first serve!
Nak tak? If nak sila tinggalkan alamat fb korang kat bawah ni k untuk perbincangan lanjut.
Chewahh..meeting2x gtu dulu..


Selamat berblogging semua ^^!

Anime Freak: Occult Academy

Hi guys,

I know that I should have study now but I ended up updating about anime here in my blog..huhuhuhu exam da dekat tapi mood nak study tak sampai lagi tu pasailah p tonton Occult Academy kat web AnimePlus. Mula-mula ingatkan anime ni seram..rupa-rupanya lucu pun ada. Saya tengok saja-saja..biasanya saya hanya tengok anime yang berkisar tentang "school" "musical" "adventure" "romance" "comedy". kali ni terlayan pula genre fantasi dan misteri, memang mengarut habislah bila genre fantasi..hehehehe bagi saya genre yang macam ni tidak sesuai ditonton oleh kanak-kanak bawah umur, nanti boleh terpengaruh pula dengan ideologi dan teori-teori dalam anime ni.



So, mari baca sinopsis ringkas tentang Occult Academy ni.

"Maya merupakan anak kepada bekas pengetua Waldstein Academy. Maya telah kembali ke Academy tersebut menggantikan tempat bapa nya sebagai pengetua pada usia yang muda dan hajatnya adalah untuk memusnah Academy tersebut. Rancangannya terganggu dengan kehadiran Fumiaki dan mengetahui tentang kemusnahan yang akan terjadi daripada Fumiaki.  

Dikatakan pada tahun 2012 dunia ini akan diperintah oleh makluk asing dan untuk menyelamat dunia, agent masa no. 6 iaitu Fumiaki telah dihantar ke masa lampau pada tahun 1999 untuk menghalang hal tersebut daripada berlaku dengan memusnahkan kunci Nostradamus. . 

Fumiaki akhirnya bekerjasama dengan Maya mencari kunci tersebut. Dalam usaha mencari kunci  tersebut, agent masa dibekalkan dengan telephone bimbit rekaan khas yang dapat membantu menyiasat kejadian-kejadian ghaib."



Friday, May 17, 2013

Happy Teacher's Day

ermm I dun know how to express my grateful to all my teachers.. Long time ago I'm not that kind of student that smart..Since I was kindergarden I always got five last place in the class. I'm so dumb that time, the only thing that I can score and pass are only Bahasa Melayu and Bahasa Inggeris..

enough with that, let me tell you about my high school teachers.

poyolah plak tulis dalam bahasa Inggeris..hehehehe

Cikgu Masni (Sejarah)

Walaupun cg Masni jarang masuk kelas disebabkan kekangan2 tertentu tapi tiap kali  masuk, kelas padat dengan curahan ilmu dan teknik-teknik menjawab exam. Kebanyakan student akan skor subjek sejarah. Ramalannya tentang exam jarang sekali meleset. Cg Masni juga sering kali memberi nasihat tentang kehidupan. Pengalaman yang pernah dia lalui, Beliau tak pernah lupa mengingat kami tentang hal-hal agama. Cg Masni keluaran USM. Kerana dia jugalah aku semangat masuk USM. Cg Masni tak lokek, seorang yang pemurah walaupun mukanya agak "garang" heheh tegas bha tu. Ketika aku tingkatan 6, aku menghadapi masalah-masalah kewangan sehingga aku terpaksa turun kerja part time tiap hari minggu kat kedai ubat cina pak cik aku. Cg Masni sering kali memberi wang saku kepada ku. Ketika ini tidak banyak yang aku boleh lakukan untuk membalas jasa baiknya. namun aku tak pena lupa apa yang cg telah berikan kepada ku. Terima Kasih Cg Masni.

Cikgu Shamin ( Sejarah AKA Guru Kelas)

Cg Shamin seorang yang memahami..kalau boleh setiap masalah pelajar tu dia maw setelkan.. Cg Shamin juga seorang yang low profil... Guru paling banyak menderma untuk klas kami time jamuan..heheh guru kelas kot.. selalu juga bagi nasihat dan paling aku suka secara personal bila dia menceritakan tentang perjalanan hidupnya menjadi seorang muslim. Walaupun banyak cabaran yang dihadapinya namun tetap pendiriannya menjadi seorang muslim.

Cikgu Ju (Pengajian Am 1)

Setiap hari penampilannya menjadi fokus utama. Cg Ju sangat fashionista, kata-katanya tajam menusuk sanubari tapi itu semua untuk kebaikan kami semua. Cg Ju juga seorang yang pemurah dan lucu bila mengenakan student yang lain. Cikgu Ju suka pink. Pantang dia bila ada yang anti-Pink..huhuhuhu

Cikgu Akhsan ( PAM 2)

Cikgu Akhsan seorang yang sempoi. Dia tak marah... :) Rilekss....Kelas dia pun enjoy, no pressure. Ohh cg Akhsan juga keluaran USM. Dia suka sebut "OUT" bila ada yg salah buat graph.

Cikgu Garsia (Ekonomi Mikro)

Cg Garsia orangnya sangat aktive, sangat bersemangat dan jarang sekali skip kelas. Cg Garsia sampai satu tahap berasa sangat sedih bila markah kami ekonomi semua rendah-rendah tak seperti yang dia jangkakan.. Dia sangat geram bila soalan senang pun kami tak dapat nak jawab. ermm bagi aku cg Garsia ni agak agresif dalam pengajar...dia mahu kami skor jak bha tu, tak mahu kami gagal exam.. juga keluaran USM

Cikgu Sarenah ( BM 2)

Kami sering meniru gaya cg Sarenah bertutur. Ada sesuatu yang unik..huhuhuh biarlah jadi rahsia kami. Walaupun cg Sarenah nampak lembut tapi selalu juga marah sebab banyak yang tak buat kerja sekolah dan tak fokus dalam kelas, ada yg tidur, ada juga yang buat hal sendiri.

Cikgu Rosni (BM 1)

Walaupun dia dingin tapi oklah..

Cikgu Raihan (MUET)

Dari bangunan sebelah da boleh dengar suara cg Raihan. Huhuhuhu bingit kot, nada suaranya tinggi bukan bermaksud dia marah begitu juga bila dia menengking. My English improved a lot.. Thanks teacher. Teringat dulu masa result SPM keluar, cg raihan peluk aku sebab skor A subjek dia. Sangat terharu time tu...

Cikgu Zaini (Ekonomi Makro)

Ermm bolehlah.. *time untuk aku tidur.. hahaha sangat suka bila dia tak masuk kelas.. *jahatnya la aq ni.. jujurnya aq fokus bha dalam kelasnya walaupun ngantok sgt2...*padahal tidur sudahpun..

Cikgu Suhana (Matematik)

Karena mu cg Suhana aq pandai dan skor A matematik moden SPM.. Untuk pertama kalinya sepanjang aku form 5 aq tak pernah gagal maths. Bulan ke bulan semakin meningkat. CG suhana terer kot ajar Maths.

Sir Soo (Kimia)

Sir Soo juga tak pernah marah...seorang yang sangat disiplin tentang masa. On time masuk and keluar kelas. ermm teringat kali pertama dia masuk kami, gelak kot..huhuh biarlah jadi rahsia juga apa yang lucu..hehehehe

Cg Shamrin ( Add Maths)

hehehe aq malas kelas dia tapi bukan malas kat dia.. aku malas sebab aku mang tak ble nak skor add maths... sorry cg..  Cg Shamrin semua tentang Add Math plus garang jugalah.. Nasib baik lulus jugalah Add Math walaupun skor E..hahahaha

Kesimpulannya semua cikgu aq best2 sampai yang bangang macam aku ni boleh transform jadi "smart kid"
Trust me, I was nothing before. Tapi nasihat dan dorongan cg2 semua aq akhirnya berjaya menjejakkan kaki ke menara gading.. Cerita-cerita dari guru-guru tentang kehidupan di U menaikkan semangat ku untuk skor dalam STPM, nak masuk U la katakan..

Kepada barisan guru-guru Sekolah Menangah Bugaya khususnya guru-guru Tingkatan 6 tahun 2009/2010,Terima Kasih cikgu ^^!
Tak lupa kepada guru-guru tadika, sekolah rendah dan menangah, terima Kasih juga...

Kepada semua guru-guru...

Selamat Hari Guru







Wednesday, May 15, 2013

USM: My Interview "PPSL" and TIps

"Keluar balik, masuk macam tak ada adap!"

Da kena, interview tak mula lagi awal-awal da kena hentam. huhuhu muka tegang je panel ni..rileks ah.. Aku dengan muka siap senyum manis lagi keluar dari bilik tu. Bagi aq tu semua psiko jek, da nama interview mestinya dorang nak kerjakan n psiko berabis punya..

Tersengih-sengih keluar then masuk balik dengan beri salam. Setiap seorang pula tu bagi salam, ha ambik 10 orang bagi salam. Ada  student tu hampir-hampir nak duduk..

"Sapa swuh duduk?"

Tada..kena lagi.. nasib aq tak duduk lagi..berdiri sambil senyum2.. aku bukan apa, bila da nervous gila menjadi-jadi senyuman ku sampai ke telinga..<---Tips tu, bila nervous senyumlah, positifkan diri takpun gerak-gerakkan badan sikit hilangkan nervous tu...bertenang

"ha silakan duduk"

fuh gila tense muka dorang ni....Intro tu salah seorang panel siap speaking2 lagi..

"Introduce yourself, why are here and why we should pick u as PPSL, any volunteer"

Tudia, aq tak ready jadi orang pertama yang diinterview.. nak tengok n kaji dulu cara dorang ni..M dulu bak kata Saiful Apek..

Da sampai giliran aku..che speaking la knok..aq tak abis senyum, jari jemari ku, aku gengamlah, aku urut2lah, pukul2 paha n macam-macam aku buat supaya nervous aku ni hilang.


"Assalammualaikum and very good afternoon, I'm Wilma Bt Talib, second year student, from school of Humanities and I'm here because I want to become PPSL. If u look at my..ah." alamak lupa plak apa dalam bahasa Inggeris borong..erghh spoil

"form" kata panel manis bertudung bawal ku cuba membantu ku

"ya in my form, you can look that I'm lack in experience that's why I want to become PPSL to improve my skill. I'm quiet nervous now but actually I'm really good in communication.

"Orang mana?" da mencelah da, aq tak abis nak intro lagi.. banyak lagi nak lobi ni..huhuhu

"Sabah" Jawab ku selamba

"Anak Kampung satu" kata panel yang paling banyak bertanya dalam bilik ni..kuat sangat kenakan student yang datang interview..psiko kuat kot..

"ha, apa?" aq terkial-kial kurang mengerti apa yang dimaksudkannya, aq berpaling pada rakan ku kat sebelah "apa tu knok?"

"nyanyi lagu anak kampung" kata panel banyak tanya tu lalu panel-panel yang lain ketawa macam suka jak maw dengar aku nyanyi. Well I dun really mind actually...Menyanyi jak kot..mang hobi aku berkaraoke gtu..kaki karoks kot

"Boleh boleh boleh" Kataku dengan penuh semangat. Haru biru bilik tu dengan ketawa mereka macam tak percaya aku sahut cabaran drg. Na ambik ko!

"Ah in addition, I'm a confident person" hahah hantam kasi sama dia.. Bingit lagi bilik tu dengan hamburan gelak tawa mereka.. huhuhuhu

"ok saya mula nanyi 123..Tiada kereta ku bawa kau jalan-jalan, rumah ku tiada, adapun bapa punya. Apa lagi belanja mahu beli berlian kahwin sama kamu....." aku nanyi dengan confident level yang paling tinggi siap gerak-gerak badan lagi.. Hobi aku kot singing walaupun lah suara tak ble nak bla..

Satu bilik tu enjoy abis..mula-mula tadi punya tense n pressure..

"Kenapa tak apply sem lalu?" Panel bertudung bawal tu mengutarakan soalan kepada ku.

"Actually I booked tiket early last year that's why la can't join, but this time I didn't book yet, I booked it later.

"oooh ok" balasnya sambil senyum-senyum. Aku mang tak putus senyum sejak masuk bilik interview tu.

Tu jak part aku.. sebenarnya aq tak puaslah, kecuali aku n member aku, 8 student yang lain macam-macam kena hentam kenapa gila2 nak join, ada kelebihan apa, diarahkan jadi MC protokol, bagi arahan n macam-macamlah soalan-soalan penyelesaian masalah sampai ada yang tak dapat nak jawab, nak jak aku tolong jawabkan tapi nanti kan aq jadi spotlight..hahahaha *over nampak..

Student yg dibagi peluang kedua tu masih buntuh, akhirnya aku ditawarkan untuk membantunya, student tu diminta nanyi lagu PPSL, lagu PRU,hahah ni yg tak ble bla...dia tak taw, then dia dimintalah nyanyi lagu apa pun dia taw tapi dia ermm... Aku pun tolonglah temankan dia nyanyi lagu Kosong by Njawa..

Macam-macam karena orang yang menginterview dan yang diinterview...

Rileks..dun worry..huhuhu
Akhir sekali, bahagian penutup, panel pun menjelaskan kenapa mereka bertindak sedmikian, uji macam, hentam sana sini, dorang nak tengok bagaimana ketahanan diri kami ni bila berhadapan situasi sedemikian, bagaimana kami mempertahankan diri, mampu tak atasi semua tekanan ni dan  panel tu cakap lagi jadi PPSL mesti "SPORTING"

So, menurut korang aq ni sporting tak?...

Tips nak pegi interview by me:

1. Prepare yourself. Maksudnya bersedia, siapkan diri dengan isu-isu semasa, tahu tentang kerja, jawatan, lagu tema bagai kena tahu juga kang disuruh nyanyi tak la gagap.. orang-orang besar dalam jabatan tu dan kementerian-kementerian dalam negara kita kena ambik tahu juga. gelaran-gelaran orang2 kenamaaan..n banyak lagilah.. Prepare n be sensetive terhadap isu-isu semasa.

2. Confident. I know some question tu macam susah jak jawab.. kuncinya confident je jawab..xkisahlah salah or betul..tambah-tambah lagi if berkaitan tentang pendapat. Then setiap kata yang kelaur dari mulut tu mesti jelas dan menyakinkan, Nanti tak payahlah orang yang nak interview korang tu dok ulang banyak kali soalan.

3. Always smile. It can boost your confident level. and korang akan memaparkan first impersion yang baik. Jangan muka tegang2.

4. Defend yourself. Time interview ni orang nak hentam-hentam kita. Semua yang kita cakap akan dibantah and dipersoalkan. Dont worry, tak akan kena saman pertahankan diri dan idea anda. Drg psiko je lebih actually.

5. Be yourself. Dun overacting..huhuhu ada orang macam ni, nak dapat punya pasal..

6. Appearance. I know sometimes appearence doesn't show your true colors but at least we shoul respect the term of "INTERVIEW" pakai sopan noh, jangan nak seksi seksa. hehehe Aq tadi interview pun tak pakai baju formal pun.. ada sebab, aq lupa arini nak g interview padahal semalam tu da mempersiapkan diri kot.

7. Tawakal. :)

Thats all. Aku nak bertawakal ni. Keputusan interview jadi PPSL ini akan dimaklumkan melalu sms... Syukur kepada Allah SWT, interview aq dan member aku tadi okay, baik-baik saja malah superb!

*PPSL-Pembimbing Program Siswa Lestari



Monday, May 13, 2013

Sketsa di Rumah: Astro

I miss that feeling when I watching Invicible Youth, Dream Team, 1 Day 2 Night and Happy Together. I was laughing until my stomach hurt a lot.. I feel the joyful and nothing no worry..hilang stress deh..



Everytime when I get home from school, I will open KBS channel and eat infront of the tv..yeah I know people always do like that including myself. Its the only things that I love to do after school..watching KBS channel..

Sometimes my dad watching tv when I get home..and I will..

"Pang, channel 301 bha..ada bagus main sekarang"

Then my dad will throw away remote control..hahahaha sound ganas rite.. but when he really enjoy watching that channel and I come disturbing him..tada..

"maw kamu saja taikut"<---lempar remote control

His favourite channel AXN, Historical channel and semualah channel2 orang potih ni dia suka..
We become best friend when watching AXN channel together..huhuhuhu CSI specially



But i dun care as long as I can watch my KBS... hahahaha because my dad look like a lion but actually he kind heart..

In the evening my dad will scold me, he will scream from the kitchen, sometimes from bawah kolong(bawah rumah)...he always lepak there I dun know what he doing.. tukang ntah apa2 jak..

"Wilma kasi matilah tv tu dari tadi hidup!"

My sister also argue with me about channel..she is more into Indonesia channel like Pelangi and Bintang.. erghh I'm sick with Indonesia drama..annoying..

"Tukar channel la bha, ndak bagus juga tu critanya, lagipun ada ulangan juga"

That way I persuade my sis.. she also sometimes will give up on me and change the channel but sometimes she will get mad like..

"maw kau saja diikut, tiada ulangan kok ni!"

ermmm but most of the time she will give up and give the remote control to me..huhuhu



Anak buah I? No need to tell la..they will cry when I change channel on the time they where watching Ceria, Dand Disney.. hahaha but...

"DO I CARE?"


In the night, my mom will come.. o she is enterpeneur.. I said it.. because she used to sell my kind of things in her lifetime.. at this time she selling breads. But now she is retired.. After dine, all my family will be sitting together watching tv.. This part, I always argue with my mom..She want Zee channel but me, I want KBS channel.. we always fighting and argue about channel.



I wont change the channel until my dad angry..huhuhu if hindustan that night interesting, I will join watching but if not.. I wait until my mom sleeping and I quietly change channel..

Always every night, the tv watching me not me watching tv..means "sleeping while the tv still on" and my parents always angry about it.. its about "BIL ELEKTRIK"




Sunday, May 12, 2013

Ni resipi apam ke pankek? ehh tu sma ja ka?

ermm da berapa hari ni tak post kat blog.. tahu, tak ada yang ternanti-nanti post kita ni..huhuhuhu
korang biasa tak masak then makan masakan sendiri pastu terasa nak muntah? Hah nilah yang sedang aku rasa ni.. petang tadi eksan la sangat nak masak pankek bagai.. mula tu nak masak apam kampung..da tinggal kat bandar ni tukaq ah nama pankek..hahahah*menyampah plak kn..
Siap akak kat kg lagi tya nak masak mcm na..

"Kak masak apam campur tepung dan gula ja kan?"
"Ya campur gula sidit jak nanti apam ko jadi keras kalau letak banyak"
"ok, bye!"
"gula sikit jak taw, campur telur dan serbuk penaik kalau ada"
"tak ada, xpala gula dan tepung jak, k bye!"
"gula sikit jak taw"

alahai kakak aku ni berapa da maw bagitaw gula sikit jak.. dan seterusnya aku dengan lagaknya pandai masak.. aku gaul2 tepung tu sesuai dengan air yang cukup-cukup, gula plak.. kakak aq ckp sikit jak, banyak kali penekanan plak tu.. pegilah aq ambik gula letak secubit dua.. da rasa adunan tu ngam.. shhhhhsss aq jatuhkan dalam kuali yang minyaknya agak banyak..lupa masak apam tak boleh banyak minyak smpailah kawan aku seekor tu tegur pasal minyak.. siap letak nestum lagi..ha mabik ko penambah rasa pankek nestum.. hahahaha da masak tu, jadilah roomate aku ni tukang rasa.. tawar kot..da planta sikit kat atas baru ada rasa..

Memandangkan tawar, aku tambah gula 2 sudu kat adunan tepung yang tak seberapa tu.. sedap juga campur nestu,..hahahaha ambik nestum campur lagi kat adunan apam tu.. Memang betul-betul pankek nestumlah.. ketal kot..nak potong pun susah..kena guna gigi..hahahah

Dekat sejam baru abis masak 4 ketul jak pun tapi lama macam tengah bake cake plak.. erghh tak abis makan pn pankek tu.. kena buang lagi, bukan membazir tapi mang xble nak makan.. sekarang ni pun rasa mual-mual nak muntah..tolong... tu ah masak main campur aduk sesuka hati..

Bagi aq memasak ni merupakan satu experiment.. Ni kali pertama masak benda ni.. xberapa nak menjadi..tak apa, fail sekali bukan bermakna akan fail lagi..kan ini experiment.. lama-lama nanti pandailah aku masak kans... macam mak cik aku skolah tinggi-tinggi bila kahwin tak taw masak but tiba-tiba pandai masak..nampak tak keajaiban bila da nikah tu? Yg tak pandai masak boleh jadi chef... hahahah percaya tak?

Itu sajalah.. nak rehat..perut buat hal..mungkin banyak sgt campur planta tadi..tak pn mesti gara-gara nestum tu..erghhh T.T.. t next time nak google cara buat apam AKA pankek ker...hahahha nak buat yang macam ni plak

nampak mcm sedap..yummy
Pankek dan apam benda yang sama

Sunday, May 05, 2013

Queensbay: IRON MAN 3 PUNYA PASAL Part 1

wot wot wot.. sabtu kot punya bnyak org p tgok Iron Man 3.. erm oklah, kami da tengok n bagi 5bintang..best, scene byk action n lucu2.. scene2 romance kureng noh, sesuai sgt bebudak tgok.. huhuhu P13 plak bha.. Outing2 dengan girlfriends USM and boyfriends USM n UITM.. huhuhu berabis bha jalan sana sini..

nak crita tentative la.. hahah larat baca, kalau xlarat trus p tgok gambar kat bawah ni..
lepas zohor dalam lebih kurang 1.30pm gtu kami bertolak dari USM sungai dua ke Qeensbay Mall (QB) naik bus rapid no.304, tambang hanya RM1.40. da sampai QB, ha p beli tiket 6 keping iron man tayangan pada 4.45pm. hahah 4 tempat bersama but 2 tempat terpisah kat sebelah, ramai kot org tgok, terpaksa ada orang yang duduk kat couple sit..huhuhu siapalah orang tu kan.. Siap main cabutan lagi siapa yang kena kat couple seat.. hahah lucu deh.. da tu lunch kat kfc dulu..wah gtu patutlah badan naik terus, makanan segera terus.. pas da asar baru g cinema.. best giler arini.. bawah ni pic2x kami kat QB.. ^^!

our budak nerd..hahaha
tu mereka aie, rahma n oja
AKA my roomate
afiq susah dtg dri seberang lepak ngan kami^^!
tengah tggu aku *dari tettt
sempat plak kiyomi kan
pas makan kuar kat bay tu take pic2x
excitednya dia
yg mana satu? hehehehe
flying kiss **

ok ini trip cute

Ada pn pic berenam.. huhuhu minta tlg minah indon take pic ni..

semangat mentg2 esok ari mengundi ^^!

to be continue...



Saturday, May 04, 2013

Midsem Holiday Part 2: Heritage Walk

Heritage walk.. da abis makan kat 1st avenue charge tenaga untuk bejalan..chewah da macam robot kena charge bagai.. its time for Heritage walk.. btw dari komtar kami naik bus hop-on free je.. hanya tggu kat komtar and naik bus rapid yg ada tanda CAT HOP-ON FREE BUS.. <--if nampak ada label camni, sila naik..free tour areas georgetown.. hehehehehe da naik bus t nanti korang turunlah kat jeti..lalu gi seberang n jalan-jalan korang akan sampai kat Armanian street.. *bawalah peta.. but nak jumpa lukisan mural ni korang kena rajin jalan and tajamkan mata..lukisan-lukisan ni kat dinding bangunan lama.. heritage gtu bangunannya..Kita sempat lagi tersesat kat India street.. adeh mang betul-betul India streetlah. na p sana noh baru taw.. 

So, here's our picture.. saya upload sikit jer.. yg lain dalam simpanan..hehehe btw da penat jalan semua, kami balik g jeti and ambik bus rapid no 301 ke Queensbay, tambang RM2.00 seorang.

salah satu mural kat Armanian street

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

yg menarik perhatian ku basikat lama kat atas tu..berhabuk da kot..huhuhu

jejak sejarah

Lebuh Aceh Mosque


toy museum ni kat sebelah masjid lebuh aceh, nak masuk kena bayar. that's ambik gbr yg kat luar jer..

nampak tak bangunan bulat kat belakang dia tu, ha Masjid Lebuh Aceh yang dibuka pada tahaun 1786 .
malam tu kami singgah Qeensbay..makan laksa. *aq suka laksa buyung ni.. sedap..hahahah *org sabah jangan fikir negatif