Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Friday, May 31, 2013

Anime Freak: Occult Academy

Hi guys,

I know that I should have study now but I ended up updating about anime here in my blog..huhuhuhu exam da dekat tapi mood nak study tak sampai lagi tu pasailah p tonton Occult Academy kat web AnimePlus. Mula-mula ingatkan anime ni seram..rupa-rupanya lucu pun ada. Saya tengok saja-saja..biasanya saya hanya tengok anime yang berkisar tentang "school" "musical" "adventure" "romance" "comedy". kali ni terlayan pula genre fantasi dan misteri, memang mengarut habislah bila genre fantasi..hehehehe bagi saya genre yang macam ni tidak sesuai ditonton oleh kanak-kanak bawah umur, nanti boleh terpengaruh pula dengan ideologi dan teori-teori dalam anime ni.



So, mari baca sinopsis ringkas tentang Occult Academy ni.

"Maya merupakan anak kepada bekas pengetua Waldstein Academy. Maya telah kembali ke Academy tersebut menggantikan tempat bapa nya sebagai pengetua pada usia yang muda dan hajatnya adalah untuk memusnah Academy tersebut. Rancangannya terganggu dengan kehadiran Fumiaki dan mengetahui tentang kemusnahan yang akan terjadi daripada Fumiaki.  

Dikatakan pada tahun 2012 dunia ini akan diperintah oleh makluk asing dan untuk menyelamat dunia, agent masa no. 6 iaitu Fumiaki telah dihantar ke masa lampau pada tahun 1999 untuk menghalang hal tersebut daripada berlaku dengan memusnahkan kunci Nostradamus. . 

Fumiaki akhirnya bekerjasama dengan Maya mencari kunci tersebut. Dalam usaha mencari kunci  tersebut, agent masa dibekalkan dengan telephone bimbit rekaan khas yang dapat membantu menyiasat kejadian-kejadian ghaib."



3 comments:

  1. Tgk saja....memang menyeronokkan...

    ReplyDelete
  2. macam best je.. cer tengok juga ouran host club academy.. anime tu pun layan juga dan juga favourite N, Chobbit

    ReplyDelete