Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Saturday, May 04, 2013

Midsem Holiday Part 2: Heritage Walk

Heritage walk.. da abis makan kat 1st avenue charge tenaga untuk bejalan..chewah da macam robot kena charge bagai.. its time for Heritage walk.. btw dari komtar kami naik bus hop-on free je.. hanya tggu kat komtar and naik bus rapid yg ada tanda CAT HOP-ON FREE BUS.. <--if nampak ada label camni, sila naik..free tour areas georgetown.. hehehehehe da naik bus t nanti korang turunlah kat jeti..lalu gi seberang n jalan-jalan korang akan sampai kat Armanian street.. *bawalah peta.. but nak jumpa lukisan mural ni korang kena rajin jalan and tajamkan mata..lukisan-lukisan ni kat dinding bangunan lama.. heritage gtu bangunannya..Kita sempat lagi tersesat kat India street.. adeh mang betul-betul India streetlah. na p sana noh baru taw.. 

So, here's our picture.. saya upload sikit jer.. yg lain dalam simpanan..hehehe btw da penat jalan semua, kami balik g jeti and ambik bus rapid no 301 ke Queensbay, tambang RM2.00 seorang.

salah satu mural kat Armanian street

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

http://wilmashana.blogspot.com/

yg menarik perhatian ku basikat lama kat atas tu..berhabuk da kot..huhuhu

jejak sejarah

Lebuh Aceh Mosque


toy museum ni kat sebelah masjid lebuh aceh, nak masuk kena bayar. that's ambik gbr yg kat luar jer..

nampak tak bangunan bulat kat belakang dia tu, ha Masjid Lebuh Aceh yang dibuka pada tahaun 1786 .
malam tu kami singgah Qeensbay..makan laksa. *aq suka laksa buyung ni.. sedap..hahahah *org sabah jangan fikir negatif 

No comments:

Post a Comment