Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Wednesday, June 05, 2013

Terima Kasih BKNS

I would like to thanks BKNS for my return airplanes tiket, begegar tengok total MYR 3178.. paham2 la orang selalu naik flight murah ni tiba2 dpt naik yg mahal2.excited. Biasanya naik flight dlm MYR500 jak, itupun return. Pada rakan2 yg lain jangan putus asa apply BKNS.. semoga ini menjadi dorongan untuk kamu supaya tidak asa. apply selagi kamu mC d U..walaupun permohonan yg lalu gagal.. apply lagi...apply smpai lebam..Alhamdulillah tidaklah susah my mom fikirkan tiket ku pulang balik mcm sem2 yg lalu..Pernah satu sem tu, kami kering sangat. Perniagaan my mom kurang baik time tu and my mom susah hati mana nak cari duit buat tambang aku balik ke USM. Kali ni my mom tak payah susah lagi sebab BKNS ada sudah dapat membantu anakmu ini. Terima Kasih BKNS ^^!





Jangan Putus Asa korang..Sabahan yg study d U n belum mohon or gagal memohon..jangan lupa nanti apply BKNS di tahun akan datang



12 comments:

  1. Harap-harap sia dpt BKNS nanti. Untung ooh kalau dpt bkns ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la bha.. xsusah sudah maw bayar ptptn.. dbagi tambang free lagi..n byk lagi elaun lain..

      Delete
  2. kak,sya stdy d usm jgak,.bkns diluluskn..tp sya heran,.kos sya xda dlm snarai bkns tue...sya risau drg trk blik bla sya hntr surt twrn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah risau..once dia da luluskan, dia xkan tarik balik..hantar je surat tawaran usm tu kat dorang..da hantar nanti dorang hantar surat tawaran rasmi bkns kat adik.. masalah course tu xjadi masalah..

      Delete
  3. mcm mna mau applyutk tket flight nie? drg yg blikan or mcm mna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh juga kamu claim duit tiket tapi lagi bagus kamu swuh drg yg beli..kirim jak email ke howching.teo@sabah.gov.my detail kamu..nama, institusi pengajian, no phone, tarikh serta destinasi penerbangan contohnya Penang ke KK pada ??/?/???? dan KK ke penang pada tarikh ??/?/??/..nanti dia akan reply tu ckp permohonan anda sedg diproses then tggu dlm 3 hari gtu tiket akan dihantar ke email kamu. :)

      Delete
  4. mau tanya mcmna mau claim tiket flight sama bkns?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh juga kamu claim duit tiket..email p drg tiket kamu tu, tapi bagitaw detail kamu siapa n dari U mana n tujuan kamu maw claim tiket.. xpun kol drg cakap maw claim duit tiket ha nanti dia suruh juga tu hantar detail tiket kamu d email..tapi lagi bagus kamu swuh drg yg beli..kirim jak email ke howching.teo@sabah.gov.my detail kamu..nama, institusi pengajian, no phone, tarikh serta destinasi penerbangan contohnya Penang ke KK pada ??/?/???? dan KK ke penang pada tarikh ??/?/??/..nanti dia akan reply tu ckp permohonan anda sedg diproses then tggu dlm 3 hari gtu tiket akan dihantar ke email kamu. :)

      Delete
  5. tambang liket pergi balik, bkns bagi cuma untuk setiap sem atau 1tahun 1kali ja?

    ReplyDelete
  6. Sa mau tanya ba, kalau mau habis study suda tapi praktikal la tapi still under tajaan bkns. Buli ka tu kahwin masa praktikal tu? Atau kena betul2 smpai tu praktikal habis baru boleh kahwin? Mcm mana tu ar?

    ReplyDelete
  7. sy mau tanya, berapa jumlah tajaan BKNS tiap sem? sbb sy pun study USM skrg.. baru ja dapat tawaran, tapi sy skang dah tahun kedua..

    ReplyDelete
  8. ikut course bha tu kalau humanites m sya dulu dlm 3k bgitu

    ReplyDelete