Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, August 06, 2013

Bila Si Dia Sudah Ada Yang Punya


"Aku baru jak dapat taw tentang gfnya. Kata mereka perempuan tu budak kg Srijaya, cantik, putih, pakai tudung n muka baik. Pantas saja dia jatuh hati ngan perempuan tu. Aq kalah sebab walaupun aku putih tapi muka ku berparut ada jerawat. Tambah2 lagi aku memang xngam lgsg pakai tudung, tak terer nak pakai tapi aq pakai juga sebab aurat! Ternyata dia sama saja dengan lelaki lain yg pantang nampak pompuan lebih cantik dari gf sendiri.

Walau apa pun, parents dia maw dia bersama ngan aku. Ermm ni yg buat aq muskil. Apa dia kembali kat aku sebab dia masih sayang aku atau semata-mata sebab parents dia.

Tapi dia cakap dia da insaf dan menyesal dengan tindakannya. Everyone deserve second chance. Walaupun sebenarnya aq terluka tambahan lagi pompuan tu jauh lebih baik dari aku tapi aq masih mawkan dia. I need him! I'm suck without him!

Kesiannya diri ni bak tajuk lagu Hafiz Bahagiamu Deritaku.
Aq percaya setiap yg terjadi tu ada hikmahnya. Ini ujian Allah terhadap ku. Aq berdoa moga dia tidak lagi buat aku terluka. Cinta jarak jauh pastinya 90 peratus jadi macam ni.. Patutlah orang selalu nasihat syg n setia tu 50-50 masa couple. Tapi aq da terlanjur 100% sygkan dia. What to do? Sebesar mana pun salahnya, aq tetap maafkan."

Da abis baca kisah tu now jom intai tips bila si dia ada yang lain.

Dalam hubungan cinta jarak jauh sukar untuk kita tahu apa yang dilakukannya setiap hari, perubahan dirinya sukar diketahui kerna masing-masing berjauhan.

Komunikasi memainkan peranan penting. Kalau dulu setiap hari dia akan mesej or kol tapi tiba-tiba da jarang sangat nak contact. That's the clue, something must be wrong.

Bila dia reply mesej da tak semesra dulu, bz bz bz bz. Bila call banyak alasan, call dia tak sambut la, sambut pun hanya akan terasa macam dilayan dengan dingin. Mesej pun tanya satu jawab satu, nampak sangat tak nak mesej alasan bz.

Tup tup tup tiba-tiba lak dia minta dilupakan alasan orang tua tidak bersetuju sedangkan sebelum ni ok pula. Takpun alasan dia da tak ada rasa sayang kat korang. 99 percent sure dia sudah ada yang lain!

Dalam hubungan yang biasa pula berhati-hati bila dia sangat protective terhadap handphonenya. He never let you touch his hp? Be careful, tabahkan hati kerna pasti ada sesuatu yang disembunyikannya mungkin mesej atau gambar mereka. Nak pinjam kejap pun dia tak bagi, bila bagi pinjam dia ambik masa lama belek sana sini dulu kat hp tu baru bagi pinjam.

Dia da tak macam dulu excited bila nak jumpa kamu, pakai smart-smart. Ajak keluar pasti ada saja alasan diberi, penampilan pun da tak macam dulu smart giler.

Tingkah lakunya acuh tak acuh je nak balik cepat. Da tak ada apa sangat nak dibualkan. Kalau dulu dia sering buatmu tertawa dan rasa dilindungi tapi bila dia sudah ada yang lain pasti berlaku perubahan pada dirinya walaupun dia cuba berlagak biasa namun naluri hati terasa macam ada something wrong, beware guys.

That's it. If korang ada penunjuk yang lain, silalah share tanpa segan silu.

No comments:

Post a Comment