Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, January 15, 2013

Perut buncit? Na pakai tips ni!

Perut buncit aka BOROI dan malas bersenam???..ha nak share satu tips kat sini..



Masalah perut buncit ni memang ramai orang kat kuar tu yang hadapi termasuklah aku satu ketika dulu (kuat suffer kn), kakak-kakak aku dan member-member aku. Bertambah lagi masalah bila korang ni jenis yang malas bersenam.. Aku rajin bersenam tapi korang ni ha yang ada masalah lemak2 kat perut tapi malas nak bersenam nak buat camna?

Jangan risau-risau lagi sebab ada jalan penyelesaian lain..Well, when one door is close, there always another door open.. Jadi tipsnya hanya dengan perahan limau kasturi..Murah tak payah bayar berpuluh-puluh ringgit yang penting rajin dan komitmen.. Setiap pagi rajin-rajinlah buat perahan air limau kasturi tu campur dengan air suam lalu minum dengan nikmatnya..ergg masam tak masam nak slim kena berkorban... Menu lain, korang boleh campur perahan air limau tu dengan teh but NO SUGAR..lagi power..If korang buat ni setiap pagi, jamin gerenti perut buncit korang tu akan kempis..Kempis la juga walaupun taklah slim macam Yuri SNSD ..at least berkuranglah, taklah orang asyik kata korang "makan rasuah sebab tu perut buncit" hehehehe opssy jangan marah... Tapi if korang tak kisah dan happy dengan perut buncit korang, silakan jangan amalkan tips ni..*wink2x hanya untuk orang-orang yang khuatir keadaan tubuh badannya...

Btw korang kalau batuk-batuk, perahan limau kasturi ni boleh hilangkan sakit tekak akibat batuk sekali gus mengurang batuk.. Caranya lagi power if korang mix it with asam jawa dan jemur semalaman kat atas bumbung rumah korang, kat luar beranda dll..pastikan bersih tempat korang jemur perahan air limau tu..Mak aku ckp itu proses pengembunan<---blalala istilah orang kampung...sok pagi ambil and minum..

FYI, ada byak lagi taw kebaikan liamu kasturi ni..tak larat nak taip...korang trylah google lagi.. ^^! semoga bermanfaat

Assalamualaikum







Friday, January 11, 2013

School 2013

Hi, its still exam season but guess what... I still have time watching Korea drama..wink-wink***

School 2013

Synopsis

School 2013 (Hangul학교 2013RRHak-gyo 2013) is a 2012 South Korean television series starring Jang NaraChoi DanielLee Jong-sukPark Se-young and Kim Woo-bin.It is the fifth installment of KBS's "School" series which aired from 1999 through 2002.The teen drama depicts the struggles and dilemmas that modern-day Korean youth face, such as bullying, student suicidesschool violence, deteriorating teacher-student relations, private tutoring and other real-life high school issues, all within the confines of one small classroom at Seung Ri High School.


Monday, January 07, 2013

Tiket Percuma Airasia 2013 Program Integrasi 1Malaysia


Berita baik tiket percuma Airasia 2013 sempena program Integrasi 1Malaysia. Program ini dilancarkan oleh Perdana Menteri Malaysia Dato Seri Najib Razak. Tujuan adalah untuk merapatkan lagi jurang antara semenanjung, sabah dan sarawak selaras dengan konsep 1Malaysia. Syarikat tambang murah Air Asia akan bekerja sama untuk memberi tiket penerbangan percuma dalam tempoh yang tertentu.

 tiket percuma airasia
Cara Dapatkan Tiket Percuma Airasia 2013
Perdana Menteri sebentar tadi telah mengumumkan bahawa semua pengguna boleh akses tiket percuma Airasia mulai 8 Januari 2013. Tiket percuma itu akan dibuka mulai 12 Tengah Malam 8 Januari 2013.
Permohonan tiket percuma ini boleh didapatkan di laman web http://www.airasia.comDianggarkan kira-kira 10 ribu tiket akan diberikan kepada semua rakyat Malaysia untuk menikmati tiket percuma tersebut.
Destinasi Penerbangan Percuma
Tempat duduk percuma hanya sah bagi penerbangan yang berlepas dari Kota Kinabalu, Kuching, Labuan, Sandakan, Miri, Tawau, Sibu, Bintulu, Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Johor Bahru.
Tempoh Penerbangan Percuma
Tiket percuma bagi penerbangan antara 14 Januari sehingga 4 Februari 2013
Cara Pembayaran Penerbangan
Cukai lapangan terbang akan dikenakan, walaupun tambang dan surcaj bahan api dimansuhkan.


Sumber: Tiket Percuma Airasia 2013 Program Integrasi 1Malaysia | melvister.com 

Tuesday, January 01, 2013

2012 end, 2013 awake me!

<--------------------everybody look to the left, everybody look to right----------------------------------->
Hi,

Malam ni merupakan malam terakhir tahun 2012 if ikut kalender barat..Aku takut bangun, aku takut nak move on tapi masa tak pernah tunggu sesiapa. Tahun 2012 semesti perlu ditinggalkan.Cerita kau dan aku mungkin habis sampai disini..Jika ditakdirkan cerita kau dan aku tamat, aku harap akan ada yang membuka cerita baru yang lebih indah dari yang kau pernah cipta bersama ku ketika ditahun 2012. Tahun 2013 menjadi satu permulaan yang baru dengan azam baru dalam hidup ku..aha perlukah azam baru setiap tahun baru? sudah lupakan semua..Tahun 2012 sudah berakhir malam ini.
Tepat 12pm, aku yang sedang lepak atas bangunan GSS terasa bagai berada di negara yang sedang berperang..Sekitar penang huru hara dengan letupan mercun, bunga api menghiasi langit yang gelap..Langit begitu indah dengan pelbagai warna, hampir 30minit berterusan dengan bunyi mercun yang seakan-akan bunyi lepasan tembakan bertubi-tubi ke langit. Saat itu aku tersedar, mungkin begini keadaannya di Gaza bila peluru-peluru manghujani bumi mereka.Tapi bedanya, keadaan disana diiringi ketakutan tapi disini diiringi dengan kegembiraan menyambut tahun baru. Habis disini.
 Bercerita tentang azam tahun baru, kami masing-masing meluahkan azam tahun baru. member aku Oja "semoga apa yg sedia ada akan berkekalan" wishnya aku agak blur dan tak mengerti tapi biar saja..itu wish dia, Jus pula "inginkan Irwansyah jadi suaminya" aha nampak tak kat situ..hahahah, Aie pula ..erghh aku lupa da dia ckp apa..Rahma wish "semoga dia jadi lebih lasak". Mungkin itu sekadar omongan siapa tahu mungkin saja mereka ada wish lain yang lebih privasi... dan aku..aku, aku harap hidup ku lebih bahagia. ok tinggalkan,
habis tentang azam 2013.
Kini, aku nak share pula tentang penjelajahan ku.. Korea, dalam June 2013 aku akan ke korea tapi sebelum itu aku akan melawat Bandung sekitar April. Aku tak jadi pergi Korea lepas exam sebab Snow manghujani bumi Korea dan member aku prefer aku kesana time autumn or spring..Bandung pula, aku akan ke sana with member2 aku yang bertiga ni. Spent holiday together and lawat tempat2 bersejarah.. Tahun 2013, kami baru terhengah nak ambik lesen memandu..<---memalukan, tua2 bangkak baru nak ambik lesen...Aku harap semua plan kami tuk tahun 2013 ni berjalan dengan lancar. Btw, lama tak blogging, actually tengah exam..huhuhuhu.
Khas kepada sahabat-sahabat ku, semoga tahun 2013 kita menjadi lebih matang dan bahagia. Pada korang semua yang baca ni, semoga tahun 2013 korang lebih baik dari tahun yang sebelumnya. The end^^! Assalamualaikum.