Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Saturday, March 30, 2013

Durian Runtuh Obuse Candy Tint Paling Murah

Promotion Obuse Candy Tint 
Only at RM6/bottle
First come First Serve 
Maximum order 2 units
promotion until 6/4/2013



SMS 013-5933089
or
leave a comment

12 different colors still available
* Info Tambahan

Cara pembelian:

  1. Bank in ke akaun Maybank, Wilma Binti Talib, no akaun16004533089
  2. SMS detail ke 013-5933089: RM, Full Name, Date&Time Bank In, Address, colors number.
  3. Selepas da terima sms korang, saya akan respond dan akan membuat penghantaran melalui pos laju.
  • Kadar Postage RM6 bagi semenanjung & RM9 bagi Sabah&Sarawak.
  • Barang akan diproses sebaik sahaja saya terima sms sudah bank in n dapat detail seperti yang di atas (no 2).
  • Dijangka sampai dalam tempoh 3 hari masa bekerja.
Thanks & Happy Shopping ^^!

Friday, March 29, 2013

Obuse Lip Tint Sheer

Obuse Lip Tint Sheer

1 unit RM 18 (s/m)
1 unit RM20 (s/s)

Color available Red Apple & Cherry Pink

Long lasting for 12 hour
Rich with vitamin E
2 in 1 for lips & cheeks
Natural color for super natural lips color
No side effect
Highest sales rating in Japan & Korea

SMS 013-5933089
buy more & wholesale, price nego.

Easy Shopping

Easy Shopping

Easy Shopping

Easy Shopping

Easy Shopping

Easy Shopping

Easy Shopping

Easy Shopping

Easy Shopping

Easy Shopping


Easy Shopping

Sunday, March 24, 2013

Easy Shopping: Lip Beauty: Obuse Candy Tint

Easy Shopping: Lip Beauty: Obuse Candy Tint: Code Item: OCT, RM15/bottle..Obuse Candy Tint  inilah yang sering digunakan oleh artis-artis korea..sebab tu bibir mereka cantik d...

Saturday, March 23, 2013

Tonight

Oh what tonight?..huhuhu not tonight but tomorrow night is The Night.. mesti nak taw ni apa yang tonight night-night ni kan..
Tadi kami Persatuan Anak-anak Sabah USm @ PERSIS buat rehearsal penuh kat dewan utam USM..Dewan Tengku Said Putra...Kami esok ada event paling besar setiap tahun iaitu Malam Citra Baya.. Event ni merupakan pertandingan tarian kebudayaan anak-anak Sabah..tahun ni 9 Universiti akan berentap mendapat gelaran juara..dan kami merupakan tuan rumah yang menganjurkan pertandingan ini..
Setelah sebulan cari sponsor bagai, urus sana sini finally esok malam da event..YEAH!! Bha mari kita tengok sikit apa yang kami buat tadi.. btw, 10% hasil jualan tiket ni akan disumbangkan kepada keluarga wira-wira kita yang terkorban dalam mempertahankan tanah air kita di Lahad Datu dan Semporna Sabah baru-baru ini..

tu dia tengah rehearsal penuh

aq ambik role jadi vip ok masa rehearsal

Add caption

da...ini mengarut..

ambik barang..korang rehearsal la, kita nak balik

wilmashana.blogspot.com
Budak pameran tengah kemas barang^^!
Opss malam ni juga merupakan Earth Hour...ha korang ada matikan elektrik tak sejam? Kami kat USM support Earth Hour, maka bergelaplah sejam dari 9-10pm.. nasib ada lilin..

wilmashana.blogspot.com
Earth Hour wilmashana.blogspot.com
gelapnya....
bha itu saja..esok malam saya update lagi sal event kami.. oo watak sebenar saya dalam MCB tu adalah sebagai unit keselamat dan kebajikan..ha if ada orang pengsan kat dewan tu, jatuh ka, nergaduh ka..itu bawah bidang kami..kami akan datang n setel kan..itu saja..selamat malam.. #EarthHour #PrayForSabah



Friday, March 22, 2013

Lip Beauty: Obuse Candy Tint

Obuse Candy Tint
Obuse Candy Tint inilah yang sering digunakan oleh artis-artis korea..sebab tu bibir mereka cantik dan nampak natural...korang tak nak try? Sekali da try mesti tak akan menyesal..

Cherry Pink
wilmashana.blogspot.com
>Erin Malik pn guna okay<
wilmashana.blogspot.com

Jom tukar lipstip korang dengan Obuse Candy Tint. Why?

wilmashana.blogspot.com


1. Mudah disapu - hanya dot-dot kan dibibir dan ratakannya menggunakan bibir untuk hasil natural

2. Tidak melekit - kelihatan natural selepas disapu
3. Soft Look- nampak lembut dan sebati kerana ia cepat meresap ke kulit.
4. Terasa Ringan- struktur yang ringan membuatkan anda selesa melakukan apa jua aktiviti.
5. Hanya Sapu Sedikit Saja kerana warnanya yang pekat
6. Express (10saat)- hanya 10 saat saja kerana letak beberapa dot dan sapu saje
7. Pink Semulajadi- nampak seolah olah memang berseri dari dalam!
8. Jenis cecair - sangat selesa memakainya
9. Warna Pink Yang Segar- tiada lagi kepucatan
10. Mudah Dibawa
11. Tahan Lama
12. Kelihatan Anggun
13. Harga Berpatutan
14. Cute Packaging
15. Bibir Persis Pelakon KOREA

Korang tak akan rugi sebab: 


- Dengan isi yang lebih padat
- Kekal di bibir selama 6 jam
- Tahan selama 2 bulan walaupun pakai hari-hari
- Mengandungi vitamin E untuk kelembapan bibir

wilmashana,blogspot.com


Price

RM 15 per bottle

Postage RM5 for Semenanjung, RM7 postage for Sabah & Sarawak

*Beli banyak harga boleh nego

SMS 013-5933089 or leave comment.

Thursday, March 21, 2013

Gluta 200k Botox Filler


Ramai yang inginkan kulit putih tapi kebanyakan supplement yang berada dipasaran harganya sangatlah mahal contoh Beutskin Essense. Memang akan putih tapi mampu ka belanja RM400 setiap bulan?

Saya pun pengguna BE tapi disebabkan poket yang tak mampu untuk tanggung kos tersebut, cuma sempat abiskan 2 kotak jer...saya beralih arah kepada produk baru ni. Dan kesannya memang baik, dalam 2 minggu da boleh nampak perubahan, parut jerawat saya makin kurang. Dengan pengguna berterusan, saya yakin masalah parut jerawat yang saya alami akan selesai. Ingat tak testimoni saya soy collagen..ermm soy collagen tu bagus juga tapi berat badan saya naik tu yang minum BE..last2 BE pula mahal la sgt der..akhirnya jumpa product yang berbaloi dan berkesan dengan kulit saya..malah sekarang ni makin putih da..huhuhu
ada masa nanti saya share gambar sya yang terkini yang da macam ala-ala korea..

Korang nak try? boleh beli dengan saya..leave your comment^^! Tak pun sms saya 013-5933089 (serius buyer okay)


Gluta 200k Botox Filler 30caps
  
HARGA : RM 75
FREE POS 

RM 80.00 - Sabah/Sarawak
FREE POS 


Jenama PRETTY WHITE (BOTOL PINK)
Manufactured By UNOZAWA COMPANY KOREA
Botol pink - Whitening



Jenama TK NATURAL
Manufactured By GNOSIS COMPANY SWITZERLAND 
 
 


Kebaikan Gluta 200000 setanding dgn produk pemutihan lain yang berharga berkali ganda darinya..so kenapa nak bayar lebih?

- ia boleh firmingkan muka dan tiada lagi dagu berlapis atau pipi jatuh

- ia juga menghilangkan/memudarkan kesan jerawat/jeragat, wajah akan lebih berseri/glowing

Untuk kesan yang bagus amalkannya sekurang-kurangnya 3 bulan untuk melihat perubahan. Penggunaan yang berpanjangan akan menjadikan kulit semakin cantik, badan pun sihat


Fungsi Glutathion:-

~Memutih dan melicinkan kulit
~Melambatkan proses penuaan
~Melangsingkan badan
~Untuk kecerahan berganda dan membentuk wajah menjadi lebih runcing
~Menyekatakan tona warna kulit menjadikan kulit lebih bersinar
~Menghilangkan jerawat dan juga parut jerawat
~Mengurangkan kedutan dan bintik2 gelap dan membantu mempercepatkan kulit menjadi lebih berseri-seri dan kemerah-merahan secara semulajadi
~Supplement yang mudah dan selamat
~Anda tidak perlu menahan sakit dan membazirkan wang anda dengan kaedah suntikan dan pembedahan

  Manfaat Glutathion pada tubuh:-

* Mengatasi masalah kesulitan hamil & menambah bilangan sperma (untuk lelaki)
* Mencegah dan merawat gejala kanser, HIV, fibroid, alzhemeir, Parkinson, thyroid
* Merawat gejala berkaitan paru2 seperti lelah, radang paru2 & emphysema (udara berlebihan dalam paru-paru)
*Merawat masalah hati (menyahtoksin nikotin, alkohol)
*Merawat keletihan melampau, katarak & masalah mata, diabetes, darah tinggi
* Melindungi jantung & merawat kolesterol
* Melambatkan proses penuaan, meningkatkan system imuniti, merawat rambut gugur dan lain-lain

Keberkesanan pada kulit :-

* Mengecilkan pori-pori & menjadikan kulit lebih lembut, segar & berseri-seri
* Menghindari pigmentasi serta mengawal & mencegah kesan jerawat
* Jawapan kepada kedutan awal
* Menghasilkan & membaiki DNA
* Membasmi nikotin dalam badan

Tiada gejala negatif terdapat pada gluthathion kecuali "Pencerahan Kulit Secara Keseluruhan…"


Berapa lama nampak kesan?

Perubahan seawal dalam 2 minggu, perubahan ketara adalah seperti berikut: 

* Kulit yang sederhana cerah "Light-medium brown skin" : 1-3 bulan
* Kulit yang tona gelap "Dark brown skin": 3-6 bulan 
* Kulit yang amat gelap " Very dark skin" : 6-12 bulan
* Kulit hitam " Black skin": Sekurang-kurangnya 18 bulan ke atas
Cara Pengambilan Gluta 200000mg :
Sebelum pengambilan produk ini disarankan lakukan detoks selama 3-5 hari supaya toksin di dalam badan dapat di keluarkan dan proses keberkesanan produk super whitening gluta lebih cepat berkesan.
* Makan 1 kapsul 15-30minit sebelum sarapan pagi atau sebelum tidur malam


* Untuk kesan yang lebih cepat boleh diambil 2 kali sehari.
* Maxsimum 2 biji sehari

KANDUNGAN :
L-Glutathione 200000mg
Super Lemon (Vitamin C ) 2000mg
Collagen 2000mg
Bioflavoni 500mg
Pine Bark Extract 100mg
Grape Speed Extract 100mg
Koji Berry 500mg
Acerora Cherry 100mg
Green Coffe Berry 100mg
Berry Fruits Extract 100mg



PERHATIAN:-

* Wanita mengandung, menyusukan bayi, kanak-kanak dan orang yang sudah berumur 55 tahun ke atas dilarang untuk mengambil gluta ini.
*Jangan ambil kafein dan minuman berkarbonat semasa pengambilan GLUTA 200,000mgini kerana ia boleh menyerap Vit C, kolagen dan glutathion (agen pencerah) dalam badan.

Jika hendak minum juga jarakkan masa 3-4 jam selepas pengambilan gluta.
*Minum air putih  2-3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat.
* Ini bukan produk buatan Thailand..

Semua produk ini dibungkus semula di Thailand..

Thailand import Gluta 200000mg dari Korea & Switzerland.

Mendapat kelulusan halal dari The Islamic Committe Office of Thailand.
Mendapat Pengiktirafan GMP(Good Manufacturing Practices).

P/s : Kesan penggunaan terhadap individu mungkin berbeza mengikut pelbagai cara terhadap pengambilan individu itu masing-masing.

Tuesday, March 19, 2013

Sempat tak Sempat?

Selamba jak aku buat kerja depan laptop..tengok jam baru 9.30a.m, lambat lagi kelas..roomate aku masih tidur lagi..biarlah lambat lagi nak g kelas..

hah!! 10.00am?!
"Wei wilma siaplah, kita lambat sudah p kelas ni!" hahaha nyaris-nyaris nak tergelak kat roomate ni.
"ala baru 9.30 am pun, kelas jam 11 juga kan" sinis pulak tu aku jawab..hehehe
"jam 11...10.00 am la kelas kita, tutorial"
"betul bha! Bukan 11am ka kelas kita harini?" tekejut la plak..

Tengok jadual, alamak matilah aku present hari ini..!! Dengan tidak senonohnya aku bangun dari kerusi terus menukar pakaian..oppss tak sempat nak mandi..but berus gigi sempat ok..eee untuk semester ni..ni adalah kali kedua aku tak sempat mandi sebab lambat nak g kelas..alahai kenapalah aku boleh lupa pagi ni ada presentation..matilah..sudahlah prof tu pantang budak masuk kelas..ngerr..cepat!!

9.40 baru baru terhengah masuk bus..alahai bus lambat pulak nak gerak masa kita nak cepat-cepat.. cepatlah pakcik bus jalan..cepatlah.. harap-harap sempat masuk kelas on time..aku present bahagian pengenalan kot..orang pertama nak present..

akhirnya 10.10am baru kami berdua dapat masuk kelas.. huru-hara aku masuk kelas..nafas tercungap-cungap.. apa ndaknya kalau berlari naik turun tangga.. erghh rupa-rupa dorang da start present..ok part aku group member aku da ambil alih.. Dengan menundukkan kepala tanda rasa sangat bersalah masuk lewat sempat aku berkata "maafkan saya prof". Okay no respond..aku senyum kat depan kelas tu terus duduk..presentation kami ala-ala seminar gtu.. dengan muka tak tahu malu selamba-lamba jak aku ambik tempat duduk yang memang disediakan untuk aku dihadapan bersama panel yang lain, ahli group aku 3 orang tu akhirnya da present abis. Well aku hanya datang menjawab sebarang persoalan yang dikemukakan audience..

Presentation went smooth.. Aku heran prof tak marah pun aku masuk lambat padahal presentation lagi tu.. ermm mungkin aku berjaya jawab semua persoalan rakan-rakan..hehehe.. Comment dari prof, hasil kerja kami baik dan menjawab soalan, tidak seperti group sebelum ini yang tersasar jauh dari kehendak soalan..Bila prof comment camni, rasa nak terbang kedua-dua kuping telinga ku..FYI kertas kerja tu aku yang buat..

"Thanks wilma" from my group member.. and I was like...sangat lega kertas kerja tak keluar tajuk..and thanks back to them yang dapat handle presentation dengan baik walaupun aku lambat sampai.. dan da cover tempat aku sebab aku memang tak ble nak cakap banyak..tekak sakit suara pula segan-segan nak keluar..hahaha paham-paham la..batuk pula nasib baik tak bising sangat hari ni.



Setel presentation ni..presentation yang kedua menyusul..o'oh aku ada tabiat buruk..aku tak taw tabiat ni sama ada memberi kebaikan kepada ahli group aku yang lain or memberi kemudaratan..
ermm aku kalu buat kerja kumpulan aku tak mengharap ahli yang lain untuk buat..aku senang melakukan semua kerja selagi aku mampu.. If dorang ada idea I'm open..

Aku selalu fikir, patutkah aku begini? Tapi aku seriously dalam hal-hal kerja macam ni aku suka buat semua sebab aku yakin boleh buat dengan sempurna dan lebih banyak yang akan aku paham.. walaupun kawan-kawan aku cakap aku kuat tidur n rileks jak.. but aku seorang yang pentingkan kesempurnaan.. Walaupun tahap kesempurnan itu sukar untuk dicapai but at least almost perfect level, we can reach it as long as we have effort to make it.

bha.. balik ke cerita asal.. YES aku sempat masuk kelas nak menyumbang kepada presentation kami hari ini.. semua solan aku jawab dengan tenang dan lancar.. da abis kelas semua akhirnya dapat balik mandi..segar sangat-sangat..esok nak pas bangun nak g mandi terus biar lambat lagi da mandi..huhuhu..

"Comment iklas aku tentang group aku ni ermm... group yang ni ada lah juga bagi idea yang meransang otak aku tuk berfikir..aku tak blame dorang pun..aku paham keadaan dorang sebab article yang kami buat ni memang susah, dalam bahasa Inggeris pula tu..hasil penulisan Professor  yang tersohor malah prof kami sendiri akui kesukaran untuk memahami teks ini..jadi disinilah aku boleh test kepakaran BI aku...la sangat gitu..hehehe sambil tu dapatlah aku ringankan bebanan ahli group aku..win-win situation.. "


Lastly, semoga presentation seterusnya berjalan dengan lancar juga.. sampai sini saja, aku nak sambung buat asegment ni..esok da kena submit kat lec....tingal nak siapkan pendahuluan dan kesimpulan jak..ehh pelik pulak kan..???

#PeaceNoWar #PrayForSabah #AnakSemporna #LoveMalaysia #MayAllahBlessUs #GoodNight


Assalamualaikum.

Monday, March 18, 2013

Assignmnet oh assignment

Malam-malam buta dok update blog.. huhuhu Finally kertas kerja da siap..esok final meeting.
If kerja semua setuju, bersiap sedia untuk pembentangan pagi selasa. Pembentangan yang pertama untuk semester ini..Semoga semuanya berjalan lancar.

poyo jer buku2 tu..
Hampir setengah mati nak translate article tulisan Thoncahai Winichakul..hah bebudak yang major or minor sejarah tawlah benda apa yang aku dok translate2 ni.. Ingatkan da terer sangat BI rupa-rupanya men'google translate juga.. hahahaha.. well kita xsampai lagi tahap bahasa-bahasa yang profeser pakai..  Itu saja..asignment seterusnya menyusul... ngeee buzy sampai nak update blog pun da jarang.. lots of love^^! #PrayForSabah

Assalamualikum

Tuesday, March 12, 2013

Menara Condong visit on 2012

Hi, this visit at Menara Condong Perak was on last year but i just get the change to post it now..huhuhuhu like usually no long explanation let the pictures talk^^!






  


Lembah Bujang visit on 2012

Hi, I'm history lover... here we go Lembah Bujang. Its was so much fun to be able to see these artifact and learn so much about it. 
*Pengaruh Hindu-Budha sangat jelas peningalannya di Lembah Bujang Kedah




















Want to explain all this things but lazy to type...hehehe I guess all of u know of this pictures all about.. you learn history in high school rite..so there's no problem.. Assalammualaikum.