Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Wednesday, June 25, 2014

Survival Di Kota Metropolitan

Hello guys,
Maka selepas berhempas pulas dalam dewan peperiksaan untuk semester 6 ni, aku dan member aka jurucamku yang pro*Well siapa lagi nak puji dia kan kalau bukan saya..hahahaha nanti dia xnak tangkap gambar kita pulak.. akan bertolak ke KL...

wilmashana.blogspot.com
Yuhuu bunyi macam best tapi tidak sayang-sayangku sekalian, aku ke kota metropolitan ini untuk urusan kerja selama 2 bulan. Aarghh bunyi macam retis saja, tak ada maknanya. Yang sebenarnya ni hah memandangkan semester depan merupakan semester akhir saya berada di USM tercinta ni maka haruslah mini tesis Dokumen-dokumen Sejarah Malaysia disiapkan dalam tempoh 2 bulan. 

Yes dalam tempoh 2 bulan yakin aku mampu siapkan tugasan dalam masa sebulan saja dan yakin juga aku akan "beraya" di kota sibuk ini. Dalam tempoh ini maka aku akan menjadi pengunjung setia arkib negara di Kuala Lumpur menyelokar segala dokumen yang berkaitan.Tapi dunia blogging ni sesibuk mana pun nanti akan ku jenguk juga untuk update segala macam cerita dan update segala segment yang aku lancarkan.

Aku ada banyak mini projek untuk entry akan datang dalam blog ni. Masa yang terluang di kota metropolitan ni akan digunakan sebaiknya untuk membuat sedikit sebanyak tentang trendfashion dan lifestyle dll jugalah. Duduk di kota metropolitan ni mesti dapat macam-macam isu untuk dikeluarkan di blog ni. Oya sebelum terlupa ada sesiapa nak buat small gathering ker event ker untuk para blogger di KL ni silalah invite saya k. Ker ada siapa-siapa nak jemput saya ke rumah raya nanti..hahahaha *muka 10sen minta kena invite. I'll make time for that, yala kan bukan setiap hari kat arkib tu, lagi pula arkib bukannya buka 24/7... 

sumbangan google image
Ermm urusan sewa menyewa bilik untuk 2 bulan da setel sekarang nak cari duit belanja tuk survive dan ke sana sini. Maka kena buat part time juga ni al-maklumlah duit poket tinggal seratus lebih-lebih jer, tu pun tak lebih banyak, dalam 10sen 20sen adalah.. nak tak nak kena juga kerja kang tak pasal-pasal minta bantuan FAMA plak, tak naklah aku! Cantik jer plan aku kan..semoga berjaya Wilma Shana!!! Fighting for the survival in KL!! ^^! Pstt.. saya promoter yang cemerlang ada tak nak upah saya jadi promoter? Hehehehe ok bye..

~you can't always depends on your parents. You're 21 and above, survive on your own! Be an independent woman because being independent is a vital skill for people who wants to take control of their own lives~ wilmashana~

Rujukan:  FAMA merujuk kepada father and mother.



10 comments:

  1. salam perkenalan. baru saja follow blog ini. simple nampak menarik. begitu jugak pada nama blog tea n coffee lover. Cumanya saya peminat nescafe.
    Wah ke Kota Metropolitan. pening kepala bila masuk ke sana. semoga berjaya dalam bidang yang diceburi

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima suka blog ni :) terima kasih juga tuk wishnya..

      Delete
  2. selamat datang ke kolompo ye... ;)

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya Shana... Wahh ke kota metropolitan la dia ..

    ReplyDelete
  4. huhu gambar poket tuh T.T nak sama sama menangis coz poket CT pun cenggitu.. sob sob..

    jemput singgah blog CT
    www.sitiyangmenaip.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Welcome to Kolumpo! Kalau trserempak tegurla nanti akak belanja makan kt tmpt best area Kl ni

    ReplyDelete