Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, November 18, 2014

DIY: Sleveeless Lace Dress

I was looking at my wardrobe and I found out that I have too many tshirt and sleeveless. Its look too boring and I want something new in my wardrobe. Lately Im so into streetstyle so I got an idea to transform my sleeveless into lace dress.. and the outcome was really nice and I want to share how I make it. So if you guys want to try it check out the DIY here..

1st, u must have this kind of lace, I bought it at Kamdar half meter RM8
Just simply cut it into the length that u want
Must have a sleeveless
To bind it together, u must have needle and thread
Just sew it together, if u know how to use sewing machine, then its good 4 u.
 I just sew it by my hand cause I dun know how to use the machine
The outcome: Sleeveless lace dress
How to style this Sleeveless lace dress in street stlye, look at how I style it and maybe it will give you some inspiration.. yayy!!
~Denim Jacket~
~Forever21 boots~
~Fruits wide shawl~
wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com
Follow my Instagram for more picture on #hijabystreetstyle

Wei Wei
on
http://instagram.com/official_ws





Friday, November 14, 2014

Hijab Girl Ride Bike??

Jeng Jeng Jeng....!!!

Hijab girl  ride bike? Is there something wrong with that? Ermm.. rasanya sekarang ni ramai jak gadis2 berhijab ride bike tapi sebenarnya I tak reti pun ride bike ni..hahaha apa lesen pun tak ada.. So hanya mampu g outing and jadi model part time tuk member yang practice jadi photograher..hahahaha 

Layan jer la beberapa keping gambar kat bawah ni

CC: Justinah Ismail, Rahma Kulli dan Hanif 

Pose ala-ala model benaran

wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com

~Pose nakal and this is really me~

wilmashana.blogspot.com
wilmashana.blogspot.com
~Bersama juruphotonya~

wilmashana.blogspot.com

~Update again soon~
Assalamualaikum


Saturday, November 01, 2014

Salahkah Orang Ketiga?

Sebelum tu wa jamu pembaca wa dengan poster ni bawah ni dulu. Selamat membaca...
sumber: Mr.Google Image
Wa tetiba nak bercerita kisah si orang ketiga ni, rasanya siapa-siapa pun tahu definisi tepat bagi "orang ketiga" ni. Dalam bahasa yang mudah, orang ketiga ni sering kita definisikan sebagai orang yang tetiba muncul tanpa diduga dalam sesebuah hubungan kadang kala dilabel juga sebagai "perampas"

Tak kiranya hubungan yang macam mana sekalipun, sama ada sekadar hubungan kekasih atau sudah berkahwin, pasti kita gelar mereka ini "perampas", bunyi sedap lagi "pemusnah kebahgiaan orang".

Wa cakap pasal benda ni bukan sebab wa emosi putus cinta dek kerana orang ketiga atau wa ni ada pengalaman jadi orang ketiga dll... Tak ada apa-apa, wa cuma banyak sangat menonton cerita korea yang tak lepas dari buat klise perang cinta segi tiga. Huahuhuahuahua tengoklah mana-mana Kdrama pasti ada cinta tiga segi yang ada unsur rampas merampas dirampas terampas. Kikikikiki...

Balik pada pangkal jalan, wa nak tanya pembaca soalan mudah ni, patutkah kita salahkan orang ketiga sepenuhnya bila hubungan kita mula retak takpun memang da retak dek kehadiran si orang ketiga ni? Apa kata pembaca?

Bagi wa, dalam kes-kes tertentu orang ketiga ni sebenarnya hanya mangsa keadaan. Lainlah ceritanya bagi orang ketiga yang memang dah tahu dia tu kita punya pacar/laki digodanya juga, lain juga kisahnya bagi kekasih yang menipu.

Wa sukar nak cakap wa percaya kekasih wa 100%, depan wa mungkin dia tampak baik, jujur, innocent, pendek kata "gentlemen" kata si omputih. Belakang kita mana kita nampak kan. Walaupun wa cakap wa percaya depan dia tapi jauh disudut hati wa tetap ada 50% tidak percaya. Dalam kes orang ketiga ni, ada kemungkinan si kekasih ni menipu dengan mengatakan statusnya single aka bujang tak berteman. Maka si orang ketiga pun jatuh dalam perangkapnya. Dapat tak apa yang wa nak maksudkan bila wa cakap orang ketiga ni hanya mangsa keadaan. Di penghujung kisah, tak pasal-pasal kena  label cop mohor "perampas". 

Wa ingat nak cakap sikit saja pasal ni sebab wa pun tak banyak pengalaman tentang hal ni..hahahahaha. bha bha bha...

Selamat Berbahagia kalian :)