Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Tuesday, January 06, 2015

Awak rasa awak wanita Melayu terakhir?

Tak, aku tak rasa aku ni wanita Malayu terakhir yang digambar memiliki personaliti ayu dan lemah lembut, luarannya pula sering kali digambarkan dengan pemakaian baju kurung cotton khususnya, pakai tudung bawal yang boleh diflip2 ke bahu dan ada beg tangan yang dalamnya dipenuhi dengan barang-barang comel si cantik (ya u know what I mean rite)..

Follow my insta to cehck out my #ootd
WilmaShana
Aku taklah boyish sangat, adalah juga manja-manja tu sikit but aku tak ayu okay.. I can grab someone clothes dan tunjuk buku lima kat dia..and jujurnya aku tak suka dengan konsep "ayu" tu sebab yang ayu-ayu ni besanya style dia agak lambat bergerak (slow motion sikit)..kau da jalan 10 kaki ke depan, dia masih terhegeh-hegeh kejar kau, buat kerja pun lambat macam siput boleh buat orang aktif macam aku stress tengok dia bekerja. Okay maybe dia da macam tu nak buat camna kan..tapi xtawlah aku mang xsuka bukan benci (eh cam sama jer)..*ni ble masuk confession

Aku baju kurung pun cuma ada 2 helai dalam almari baju, yang satu tu aku baru beli dan tak rasmikan lagi..setahun sekali jak rasanya aku pakai baju kurung masa hari raya pertama (ok baju yg sama dengan tahun lalu..hahahaha) ni sebab aku aktif sangat, baju kurung buat pergerakan aku terbatas tapi guys serious talk aku suka sangat baju kurung khususnya yang kain cotton tu..comel beb!!! Tu yang aku terbeli satu pasang tapi tak pakai lagi, buat perhiasan almari kaliq...

Tudung lak, hijrah aku da masuk tahun ke-3 rasanya tapi sampai skrg aku hanya pandai pakai shawl..lilit semberono saja..tudung bawal ehmm boleh buat aku stress 1 hari.. material kain cotton tetap jadi pilihan sampai ke shawl..siffon ni aku tak bepa nak reti pakai..aku tengok gadis-gadis lain comel jer pakai bawal sampai flip-flip tudung depa..COMEL!!!!

Tambah-tambah pula yang pakai handbeg ala-ala handbeg branded gtu carlo rio, guess, mango, bonita dll...elegance tauk depa ni..tapi aku hmm beli jer handbeg pakai sehari pastu bagi kat mak or sis..xreti wei, rasa leceh sangat nak angkut kat angan kat bahu.. aku prefer backpack, senang uolls nak bawa kesana kemari, tak sakit bahu lagi..dalam backpack aku tu plak xda la brg2 comel perfume ke apa, basic need jak..haa aku bagi pic bagi hampah tengok apa yg ada dlm beg aku setiap hari p jalan..

Whats in my backpack?
1. wallet
2. compact powder
3. lipstick
4. hp
5. Student Id
6. resit2 ntah apa2 sumbat jak tiap kali beli brg
7. key
8. lat but not least a pen
*senjata student
erghh taklah boyish sangatkan..tapi taklah juga wanita Melayu sangat..huhuhu korang rasa korang ni spesis wanita Melayu terakhir ke ndak? 
Let me know by left your comment below or make an entry about this and share your link in comment below or in my shoutbox...

Thanks for reading guys..lots of love..emmuahh




No comments:

Post a Comment