Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Sunday, January 04, 2015

Rumah P. Ramlee

Rumah P. Ramlee
Hi uolls,

uolls mesti kenalkan seniman agung Allahyarham Tan Sri Dr. P. Ramlee, even budak tadika pun kenal. Aku beb serius cakap tak pernah bosan tonton filem-filem beliau, hampir keseluruhan filem beliau aku tengok baik yang lucu mahupun yang sedih.

Okay sudah, sebenarnya point sebenar post ni nak crita aku sikit yang aku da pergi lawat rumah P. Ramlee kat Penang...lahir suatu perasaan yang bercampur baur dalam diri ni masa p lawat rumah dan galeri P.Ramlee. Rasa gembira pun ada, sedih pun ada, terharu pun ada, hingga timbul satu persoalan ada tak seniman yang macam P. Ramlee kat Malaysia ni. Semua karya P. Ramlee relevan sampai kini.
Dilarang....
Kat Rumah dan Galeri P.Ramlee ni tak boleh ambik gambar, yang kat luar jak boleh tangkap gambar maka post kali ni sikit jak la gambar yang aku boleh share kat uolls..

Alamat Rumah P.Ramlee; Lot 2180 Jalan P. Ramlee
10430 Pulau Pinang
wilmashana.blogspot.com
kecil jak rumah ni tapi comel
bawah rumah P. Ramlee ada perahu n basikal
Dalam galeri pun kena peraturan yg sama..no camera
Tangkap pic kat luar jak la
Tunggu cg kuar dari geleri..next Bukit Bendera
Da setel bawa cikgu and family cg round kat rumah n galeri P. Ramlee. Weolls gerak g Bukit Bendera..to be continue...

1 comment:

  1. so true..karya allahyarham kaya dengan mesej..

    ReplyDelete