Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Thursday, January 01, 2015

What is Your New Year's Resolution

Hola guys!!!


Tahun 2015 pun membuka tirainya. Mesti korang da tetapkan azam baru kan, aku ni macam malas da berazam2 tahun baru ni sebab azam dari tahun-tahun yang lepas tak tercapai-capai sampailah tahun 2014 melabuhkan tiraikan. Hahahahaha nak buat camna rezki tak ada. Kononnya nak dapatkan lesenlah, beli laptop barulah, pergi korea, follower blog 1k, berat badan 48 kg dll tercapai 2014 tapi ermm hampeh beb.. Azam tersebut terbawa lagi ke tahun ini. Tapi tahun ni rasa nak follow the flow jer, if dapat dapatlah if tak dapat sabar je la jawabnya. 

Korang rasa penting ka tetapkan azam baru setiap tahun sedangkan azam2 yang lalu pun tak tercapai lagi. hahahahaha but at some point tetapkan azam setiap tahun baru ni ada baiknya juga kan, at least ada juga matlamat kita nak capai pada tahun tersebut. So bawa jelah azam bersifat materialistik n konkrit pada tahun lepas tu ke tahun ni..

1. Pergi korea
2. Beli laptop baru
3. Grad Degree
4. Naik kapal Cruise
5. Buat vlog
6. Followers acc insta n blog capai 1k
7. Jelajah cafe-cafe di Penang
8. Beli Iphone
9. Berat badan 48kg
10. Beli DSLR

Azam baru bersifat spritual

1. Bangun awal solat subuh 
2. Rajin2 cukupkan 5 waktu
3. Solat awal waktu
4. belajar lagi baca al-Quran
5. pakai elok sikit
6. Be nice to people

Me ni manusia biasa yang dipenuhi nafsu duniawi, moga tahun ni menjadi lebih baik daripada sebelumnya.  

Hahahaha ni azam baru yang dibawah dari lima tahun lepas. Ada juga yang sebahagian azam tahun yang lalu da tercapai so yang ni antara koleksi azam yang tak tercapai lagi..banyak lagi sebenarnya...tapi setakat ni benda2 aku nak capai dulu secepat mungkin.

Azam baru korang plak apa? If korang ada post sal korang punya New Year;s Resolution habak kat ceq na...leave komen below or at my shoutbox.. Happy New Year Uolls!! Assalamualaikum

1 comment:

  1. tak salah berazam...hak masing-masing.hehe..selamat tahun baru 2015!

    ReplyDelete