Ongoing Promotion

Kesayangan Beta

Friday, February 20, 2015

Travelog: Kota Kinabalu (KK)


Sampai jak kat airport KK dalam jam 10 something gtu, fida n the geng dtg ambik.. 
Kat KK ni member Fida masa poli dulu jadi tourist guide kami namanya Fauzi, dia ni agak lucu orangnya, layan saja bha...
Kami singgah makan kat saefront di KK tu, lupa da nama dia tapi situasinya sama macam kat padang kota lama Penang...
Lepas jak makan barulah dorang bawa check in kat Lavender Louge..ermm takda lak snap pic..
Lavender Louge best sangat, da lah bersih comel plak tu..
Day 1
Awal pagi lagi kami da gerak sebab banyak tempat nak pegi.
Tapi sebelum tu kami berpindah ke Hotel Victoria..


Mula tu kita orang pergi Rumah Terbalik tapi rasa mcm xbest pun..sikit je kita tengok pastu kena bayar RM10, if RM5 tadi barulah rasa berbaloi..so so jak la..gambar pun xambik banyak mana.


Lepas tu kita pun gerak ke Kundasang. Pagi lagi so kabus memang banyak gila sampai tak nampak jalan uolls..tapi kita orang redah jak..disebabkan kabus tebal sangat maka tak nampaklah si puncak Gunung Kinabalu nun disana tu..


Tempat pertama kitaorang pergi sampai jak di Kundasang ni adalah Cow Farm..
ha,,kalau nak tahu kat sinilah pengambaran iklan susu XXXX yang konok di New Zealand padahal ada jak di KK tu..masuk sini kena bayar RM4 seorang.


nak bagi lembu2 ni susu ka maw kasi makan mesti beli tu susu n rumput..lupa suda bepa RM sebab si Fida yang beli..Aku tumpang kasi susu jak..kakakaka


Uolls susu dia segar bugar tapi lepas je bepa jam kemudian Fida xsedap perut..hahaha kami syak sebab susu yang kami minum tu tapi kita orang ok jak.. Fida jak ndak bepa OK tu.. perut dia ble trima kot sebab makan banyak sangat..hehehehe






da setel lepak2 di ladang lembu ni..Fauzi bawa plak kami p Poring..kolam air panas..
serius panas deh..namapun kolam air panas.. ha masuk pun kena bayar RM3 seorang..



Sementara aku p round tempat ni, dorang plak p rendam kaki..kat dalam ni besar..ada air terju, jambatan, taman rama-rama dll..tapi nak masuk tu kena bayar lagi..ermm tak jadi nak masuk..cukup kat kawasan2 dalam ni..


Petang gtu kami pun gerak balik ke bandar KK. sempat snap masjid terapung ni..


Fauzi petang tu kena balik kg sebab ada kenduri so kami jalan kaki jak round KK
Singgah Street Art ni, haa street art ni bukan maam street art yang ada di Armenian Street Penang tu. Street Art ni hasil keja budak2 lepak..


lepas kami p Jeti KK ni tapi tak smepat tengok matahari terbenam..



That's it!

No comments:

Post a Comment